RUS: Zenitova prednost spala na četiri boda!

Autogol u derbiju dao Krasnodaru novi život! Fenomenalan udarac Rakickog i autogol Drijusija. . .

Fudbal 08.04.2019 | 12:10
RUS: Zenitova prednost spala na četiri boda!
Jesenas je prštalo na sve strane (5:3) ovog puta je Zenit bio mnogo oprezniji, jer mu je pozicija na tabeli to dozvoljavala. Ispostavilo se ipak da je taj defanzivni pristup najviše štetio timu iz Sankt Peterurga, mada je opšti utisak da lider ruskog šampiona jednostavno nije imao ni sreće u derbiju sa Lokomotivom. U Moskvi 1:1 nakon autogola Sebastijana Driusija koji je Krasnodaru dao pravo da se nada tituli.

Zenitova prednost se naime osam kola pre kraja šampiona istopila na dostižna četiri boda, a 20. aprila puleni Sergeja Semaka biće na ultimativnom ispitu pošto putuju na noge Krasnodaru. Od preostalih okršaja sa velikanima i jedni i drugi imaju još samo CSKA kod kuće, ali rusko prvenstvo nije baš tako lako da možete unapred da upišete bodove i protiv slabijih rivala.

Uostalom, od Zenita su svi slabiji, ali se Krasnodar dobro drži, a evo danas je i Lokomotiva izdržala, iako je Jaroslav Rakicki fenomenalnim udarcem iz slobodnog udarca otvorio rivala.

Avaj, pogrešio je Semak što se i sam nije otvorio, pa smo umesto tih 5:3 iz jeseni gledali prvo poluvreme bez šuta u okvir gola. I onda samozadovoljstvo posle primljenog gola koje je kažnjeno nakon šuta Vladislava Ignjatjeva. Drijusi, koji je u prvom meču dva tima imao gol i asistenciju, ovog se puta saživeo sa ulogom tragičara. Odbila se lopta posle šuta Ignjatjeva o Drijusija i prevarila nemoćnog Andreja Luneva.

Zenit je uzdrman. Ali je i dalje prvi na tabeli. Sa opipljivom prednošću.

RUSIJA 1 - 22. KOLO

Subota

Anži - Dinamo Moskva 1:1 (1:0)
/Ponce 16 - Šunjić 73/

Krasnodar - Krila Sovjetov 1:0 (0:0)
/Klason 90+2/

Spartak - CSKA 0:2 (0:0)
/Sigurdson 46 i 55/

Nedelja

Ufa - Rostov 1:0 (1:0)
/Igbun  26/

Ural – Jenisej 3:2 (0:1)
/Dimitrov 72, Pogrebnjak 85, Panjukov 86 – Jačenko 21, Zotov 63/

Rubin - Arsenal 0:0

Lokomotiva - Zenit 1:1 (0:0)
/Drijusi 61ag – Rakitski 54/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar