Саво о расизму: То не могу да прихватим!

Обојица тренера после дербија између Војводине и Партизана су била разочарана понашањем публике, пре свега једног дела навијача гостујућег тима.

Фудбал 08.04.2019 | 14:15
Саво о расизму: То не могу да прихватим!
Ако погледамо само резултат дербија (3:2) између Војводине и Партизана, већина ће помислити да је недељно поподне уз фудбал на стадиону "Карађорђе" и врло лепом времену - било за уживање. У ствари, ти голови и понашање играча две екипе, су једно лепо што се догодило у Новом Саду.

После утакмице, остала је горчина, пре свега због новог расистичког и погрдног скандирања навијача Партизана, затим и бојкота присталица Војводине, али и туче између фракција Гробара, која се догодила неколико сати пре почетка меча у Каћу. 

Ништа нас више не може изненадити, па ни то да судија Милош Ђорђић на чак 15 минута прекине дуел на "Карађорђу" због "песме", ужасне, добро познате и одавно забрањене на српским стадионима "пола Мађар, пола усташа..." Тужно је било гледати Владимира Стојковића и Зорана Тошића како моле да се прекине с том песмом.

Шокиран је остао и шеф стручног штаба Саво Милошевић.

"Заиста разумем навијачке страсти, али... Не могу да прихватим такве повике у мојој земљи. У Војводини. Овде живи 20 нација и народности, несхватљиво...", био је кратак тренер Партизана, а на његов одговор се надовезао Радован Кривокапић, његов колега с клупе Војводине: "Несхватљиво је да се дешавају такве ствари на стадиону. Нас двојица не можемо да утичемо на то."

Тек онда се прешло на фудбалске теме.

"Најпре да честитам Војводини на уласку и плеј-офу. Желели су више од нас, могла је утакмица да оде и у другом смеру, али пресудио је вољни моменат. Тешко је стање екипе и тешко се дижемо из ових ситуација", рекао је Милошевић. 

На питање како изаћи из кризе, одговорио је:

"Већ дуже време се налазимо у тешком психолошком стању. Дошао сам пре седам дана и тешко је овај ритам испратити. Ја не познајем изнутра све око играча, али после овога ћемо имати јаснију слику онога што желимо. Тимски и играчки, шта можемо да поправимо, већ од следеће недеље креће плеј-оф и пробаћемо да се поправим", додао је стратег "парног ваљка".

Радован Кривокапић био је одушевљен.

Донекле...

Али је потом подсетио да ово ипак нису ствари којима Војводина треба да се радује, него да је то излазак у Европу, а не осмо место.

"Пресрећан сам и презадовољан с овим што смо показали. Видела се жеља, страст, упорност, агол који су нам дали у тешком тренутку нас није пореметио, наставили смо да играмо. Кад смо схватили да немамо куд, играли смо како желимо, голови су дошли из те игре и честитам играчима на томе", рекао је Кривокапић.

"Јунаци су, хероји због овога што смо постигли, када стање није идеално. Знате кроз шта смо прошли, шта се све дешавало, са једне стране сам задовољан што смо обезбедили плеј-оф, али са друге стране бих волео да се ово НИКАД више не деси. Да се никад не боримо за осмо место. Колико сутра да седнемо и радимо плански, да се радујемо Европи, а не осмом месту".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар