Savo o rasizmu: To ne mogu da prihvatim!

Obojica trenera posle derbija između Vojvodine i Partizana su bila razočarana ponašanjem publike, pre svega jednog dela navijača gostujućeg tima.

Fudbal 08.04.2019 | 14:15
Savo o rasizmu: To ne mogu da prihvatim!
Ako pogledamo samo rezultat derbija (3:2) između Vojvodine i Partizana, većina će pomisliti da je nedeljno popodne uz fudbal na stadionu "Karađorđe" i vrlo lepom vremenu - bilo za uživanje. U stvari, ti golovi i ponašanje igrača dve ekipe, su jedno lepo što se dogodilo u Novom Sadu.

Posle utakmice, ostala je gorčina, pre svega zbog novog rasističkog i pogrdnog skandiranja navijača Partizana, zatim i bojkota pristalica Vojvodine, ali i tuče između frakcija Grobara, koja se dogodila nekoliko sati pre početka meča u Kaću. 

Ništa nas više ne može iznenaditi, pa ni to da sudija Miloš Đorđić na čak 15 minuta prekine duel na "Karađorđu" zbog "pesme", užasne, dobro poznate i odavno zabranjene na srpskim stadionima "pola Mađar, pola ustaša..." Tužno je bilo gledati Vladimira Stojkovića i Zorana Tošića kako mole da se prekine s tom pesmom.

Šokiran je ostao i šef stručnog štaba Savo Milošević.

"Zaista razumem navijačke strasti, ali... Ne mogu da prihvatim takve povike u mojoj zemlji. U Vojvodini. Ovde živi 20 nacija i narodnosti, neshvatljivo...", bio je kratak trener Partizana, a na njegov odgovor se nadovezao Radovan Krivokapić, njegov kolega s klupe Vojvodine: "Neshvatljivo je da se dešavaju takve stvari na stadionu. Nas dvojica ne možemo da utičemo na to."

Tek onda se prešlo na fudbalske teme.

"Najpre da čestitam Vojvodini na ulasku i plej-ofu. Želeli su više od nas, mogla je utakmica da ode i u drugom smeru, ali presudio je voljni momenat. Teško je stanje ekipe i teško se dižemo iz ovih situacija", rekao je Milošević. 

Na pitanje kako izaći iz krize, odgovorio je:

"Već duže vreme se nalazimo u teškom psihološkom stanju. Došao sam pre sedam dana i teško je ovaj ritam ispratiti. Ja ne poznajem iznutra sve oko igrača, ali posle ovoga ćemo imati jasniju sliku onoga što želimo. Timski i igrački, šta možemo da popravimo, već od sledeće nedelje kreće plej-of i probaćemo da se popravim", dodao je strateg "parnog valjka".

Radovan Krivokapić bio je oduševljen.

Donekle...

Ali je potom podsetio da ovo ipak nisu stvari kojima Vojvodina treba da se raduje, nego da je to izlazak u Evropu, a ne osmo mesto.

"Presrećan sam i prezadovoljan s ovim što smo pokazali. Videla se želja, strast, upornost, agol koji su nam dali u teškom trenutku nas nije poremetio, nastavili smo da igramo. Kad smo shvatili da nemamo kud, igrali smo kako želimo, golovi su došli iz te igre i čestitam igračima na tome", rekao je Krivokapić.

"Junaci su, heroji zbog ovoga što smo postigli, kada stanje nije idealno. Znate kroz šta smo prošli, šta se sve dešavalo, sa jedne strane sam zadovoljan što smo obezbedili plej-of, ali sa druge strane bih voleo da se ovo NIKAD više ne desi. Da se nikad ne borimo za osmo mesto. Koliko sutra da sednemo i radimo planski, da se radujemo Evropi, a ne osmom mestu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar