БЛ: Крамарић начео, Белфодил уништио Аугзбург!

Хрватски репрезентативац Андреј Крамарић наставио да решета мреже у новој побједи Хофенхајма. За голеаду у Аугзбургу побринуо се троструки стријелац Ишак Белфодил.  Крамарић и Белфодил у ТОП 5 тандема Бундеслиге, Хофенхајм напада нову европску сезону.  Аугзбург прегажен на домаћем терену!

Фудбал 08.04.2019 | 10:40
БЛ: Крамарић начео, Белфодил уништио Аугзбург!
Дебитантска сезона у Лиги шампиона узела је данак, Хофенхајм једноставно није имао квалитет да издржи на два тако јака фронта. Међутим, осладило му се и радо би опет. Можда не у Лиги шампиона, али за фудбал уопштено штета би била да Андреј Крамарић и Исхак Белфодил не играју макар у Лиги Европе. Хрватско-алжирски тандем изрешетао је одбрану Аугзбурга и Хофенхајму донео убедљивих 4:0 у 28. колу Бундеслиге.

Белфодил је био стрелац хет-трика, мада му је дуго требало да “пробије зној” након што се испромашивао у првом полувремену. Али ту је био Крамарић да усмери бодове у правцу Синсхајма. Већ у шестом минуту је покупио лопту после одбране Грегора Кобела и сместио је у противничку мрежу за 1:1. Није ни сањао Кобелда је то био само почетак. И ништа ту није крив швајцарски голман, штавише да њега није било Хофенхајм би озбиљно осрамотио Аугзбург, који данас ничим није показао да заслужује да буде изнад црте испадања.

Противнички играчи су се буквално шетали до казненог простора домаћина и било је само питање тренутка када ће да и то мало бетона што је било пред голом Аугзбурга да напукне и услови поплаву Хофенхајмових напада. Десило се то након сат времена игре када је Белфодил дочекао свој тренутак и са три комада оверио селидбу бодова.

У досадашњем току лигашке сезоне Крамарић и Белфодил заједно 28 голова. Ефикаснији су само Пако Алкасер и Марко Ројс у Дортмунду, Лука Јовић и Себастијан Але у Франфкурту, те Роберт Левандовски и Серж Гнабри у Минхену, мада је ту углавном вукао Пољак и питање је колико су њих двојица тандем у правом смислу те речи.

Како било, Хофенхајм заслужено до седмог места, Волфзург је одмах иза угла. Аугбзбург први изнад црте, мада то данас није оправдао, пошто је меч завршио без ударца у оквир противничког гола.

НАЈЕФИКАСНИЈИ ТАНДЕМИ БУНДЕСЛИГЕ

БОРУСИЈА ДОРТМУНД: Пако Алкасер/Марко Ројс 31 (16+15)
АЈНТРАХТ ФРАНКФУРТ: Лука Јовић/Себастијан Але 31 (17+14)
БАЈЕРН МИНХЕН: Роберт Левандовск/Серж Гнабри 29 (21+8)
РБ ЛАЈПЦИГ: Јусуф Поулсен/ Тимо Вернер 28 (15+13)
ХОФЕНХАЈМ: Андреј Крамарић/Исхак Белфодил 28 (15/13)
БАЈЕР ЛЕВЕРКУЗЕН: Каи Хаверц/Кевин Фоланд 24 (12+12)

Протеклог викенда Андреј Крамарић постигао је свој 47. бундеслигашки гол и тако престигао Сејада Салиховића на листи најбољих стријелаца Хофенхајма, али ту није стао.

Хрватски репрезентативац постигао је водећи гол у убједљивој побједи 4:0 на гостовању Аугзбургу у мечу 28. Кола Бундеслиге.

Само шест минута требало је Крамарићу за његов  15. гол ове сезоне.

Упослио је Крамарић прво свог саиграча, али када је Кобе одбранио покушај Белфодила, одбијену лопту послао је у мрежу за вођство 1:0.

Крамарић је још једном показао да је у одличној форми, посебно од почетка 2019. у којој је постигао чак девет голова. 

Нема сумње да ће ово бити још једна сјајна сезона за момка који је у јануару 2016. стигао у Хофенхајм и за којег су многи мислили да је погријешио што је напустио Лестер, који је неколико мјесеци касније освојио шампионску титулу у енглеској Премијер лиги.

"Срећан сам због доласка у Бундеслигу , даћу свој допринос да изборимо опстанак“, рекао је Крамарић након потписа за Хофенхајм и то се обистинило.

Клуб је те године избјегао бараж за опстанак за само један бод, а услиједиле су двије сјајне сезоне у којима је Хофенхајм завршио на четвртој позицији и изборио пласман у Лигу шампиона.

Међу најзаслужнијима за то је Крамарић који је за клуб постигао укупно 56 голова, а прошлог љета напад је појачан доласком Алжирца Ишака Белфодила.

Управо се Белфодил побринуо за убједљив тријумф Хофенхајма у недјељу постигавши хет-трик у другом полувремену, што је први пут да је то успјело неком фудбалеру из Алжира.

Послије периода игре у којем су гости из Хофенхајма играли прилично ноншалантно иако су имали само гол предности, Белфодил је у 61. минуту  дефинитивно ријешио питање побједника повисивши на 2:0.

До краја утакмице видјели смо још два трка и два готово иста поготка Белфодила за потпуни дебакл Аугзбурга.

Хофенхајм је трећом побједом у посљедња четврта мјеста избио на седму позицију, са само бодом заостатка за шестопласираним Волфсбургом који држи мјесто које води у Лигу Европе.

БУНДЕСЛИГА, 28. коло

Аугзбург - Хофенхајм 0:4 (0:1)
/Крамарић 6, Белфодил 61, 74, 82/

Борусија Менхенгладбах - Вердер Бремен 1:1 (0:0)
/Нојхаус 49 – Касен 79/

Одиграно у суботу

Бајер Леверкузен - РБ Лајпциг 2:4 (2:1)
/Хаверц 11 пен, 21 - Сабицер 16, Вернер 64, Форсберг 71 пен, Куња 84/

Херта - Фортуна Дизелдорф 1:2 (1:1)
/Штегер 41 аутогол - Раман 35, 61/

Шалке - Ајнтрахт Франкфурт 1:2 (1:1)
/Ребић 12/

Штутгарт - Нирнберг 1:1 (0:1)
/Кабак 75 - Переира 43/

Волфзбург - Хановер 3:1 (1:1)
/Штефен 32, 71, Русилон 78 - Вејдант 30/

Бајерн - Борусија Дортмунд 5:0 (4:0)
/Хумелс 10, Левандовски 17, 89, Мартинез 42, Гнабри 43/

Играно у петак

Мајнц - Фрајбург 5:0 (3:0)
/Боетијус 20, Матета 25, 33, 76, Онисиво 73/

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 64, Борусија Дортмунд 63, РБ Лајпциг 55, Ајнтрахт 52, Борусија Менхенгладбах  48, Волфсбург 45, Хофенхајм 44, Вердер 43, Бајер Леверкузен 42, Фортуна 37, Херта 35, Мајнц 33, Фрајбург 32, Шалке 26, Аугзбург 25, Штутгарт 21, Нирнберг 17, Хановер 14.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар