BL: Kramarić načeo, Belfodil uništio Augzburg!

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić nastavio da rešeta mreže u novoj pobjedi Hofenhajma. Za goleadu u Augzburgu pobrinuo se trostruki strijelac Išak Belfodil.  Kramarić i Belfodil u TOP 5 tandema Bundeslige, Hofenhajm napada novu evropsku sezonu.  Augzburg pregažen na domaćem terenu!

Fudbal 08.04.2019 | 10:40
BL: Kramarić načeo, Belfodil uništio Augzburg!
Debitantska sezona u Ligi šampiona uzela je danak, Hofenhajm jednostavno nije imao kvalitet da izdrži na dva tako jaka fronta. Međutim, osladilo mu se i rado bi opet. Možda ne u Ligi šampiona, ali za fudbal uopšteno šteta bi bila da Andrej Kramarić i Ishak Belfodil ne igraju makar u Ligi Evrope. Hrvatsko-alžirski tandem izrešetao je odbranu Augzburga i Hofenhajmu doneo ubedljivih 4:0 u 28. kolu Bundeslige.

Belfodil je bio strelac het-trika, mada mu je dugo trebalo da “probije znoj” nakon što se ispromašivao u prvom poluvremenu. Ali tu je bio Kramarić da usmeri bodove u pravcu Sinshajma. Već u šestom minutu je pokupio loptu posle odbrane Gregora Kobela i smestio je u protivničku mrežu za 1:1. Nije ni sanjao Kobelda je to bio samo početak. I ništa tu nije kriv švajcarski golman, štaviše da njega nije bilo Hofenhajm bi ozbiljno osramotio Augzburg, koji danas ničim nije pokazao da zaslužuje da bude iznad crte ispadanja.

Protivnički igrači su se bukvalno šetali do kaznenog prostora domaćina i bilo je samo pitanje trenutka kada će da i to malo betona što je bilo pred golom Augzburga da napukne i uslovi poplavu Hofenhajmovih napada. Desilo se to nakon sat vremena igre kada je Belfodil dočekao svoj trenutak i sa tri komada overio selidbu bodova.

U dosadašnjem toku ligaške sezone Kramarić i Belfodil zajedno 28 golova. Efikasniji su samo Pako Alkaser i Marko Rojs u Dortmundu, Luka Jović i Sebastijan Ale u Franfkurtu, te Robert Levandovski i Serž Gnabri u Minhenu, mada je tu uglavnom vukao Poljak i pitanje je koliko su njih dvojica tandem u pravom smislu te reči.

Kako bilo, Hofenhajm zasluženo do sedmog mesta, Volfzurg je odmah iza ugla. Augbzburg prvi iznad crte, mada to danas nije opravdao, pošto je meč završio bez udarca u okvir protivničkog gola.

NAJEFIKASNIJI TANDEMI BUNDESLIGE

BORUSIJA DORTMUND: Pako Alkaser/Marko Rojs 31 (16+15)
AJNTRAHT FRANKFURT: Luka Jović/Sebastijan Ale 31 (17+14)
BAJERN MINHEN: Robert Levandovsk/Serž Gnabri 29 (21+8)
RB LAJPCIG: Jusuf Poulsen/ Timo Verner 28 (15+13)
HOFENHAJM: Andrej Kramarić/Ishak Belfodil 28 (15/13)
BAJER LEVERKUZEN: Kai Haverc/Kevin Foland 24 (12+12)

Proteklog vikenda Andrej Kramarić postigao je svoj 47. bundesligaški gol i tako prestigao Sejada Salihovića na listi najboljih strijelaca Hofenhajma, ali tu nije stao.

Hrvatski reprezentativac postigao je vodeći gol u ubjedljivoj pobjedi 4:0 na gostovanju Augzburgu u meču 28. Kola Bundeslige.

Samo šest minuta trebalo je Kramariću za njegov  15. gol ove sezone.

Uposlio je Kramarić prvo svog saigrača, ali kada je Kobe odbranio pokušaj Belfodila, odbijenu loptu poslao je u mrežu za vođstvo 1:0.

Kramarić je još jednom pokazao da je u odličnoj formi, posebno od početka 2019. u kojoj je postigao čak devet golova. 

Nema sumnje da će ovo biti još jedna sjajna sezona za momka koji je u januaru 2016. stigao u Hofenhajm i za kojeg su mnogi mislili da je pogriješio što je napustio Lester, koji je nekoliko mjeseci kasnije osvojio šampionsku titulu u engleskoj Premijer ligi.

"Srećan sam zbog dolaska u Bundesligu , daću svoj doprinos da izborimo opstanak“, rekao je Kramarić nakon potpisa za Hofenhajm i to se obistinilo.

Klub je te godine izbjegao baraž za opstanak za samo jedan bod, a uslijedile su dvije sjajne sezone u kojima je Hofenhajm završio na četvrtoj poziciji i izborio plasman u Ligu šampiona.

Među najzaslužnijima za to je Kramarić koji je za klub postigao ukupno 56 golova, a prošlog ljeta napad je pojačan dolaskom Alžirca Išaka Belfodila.

Upravo se Belfodil pobrinuo za ubjedljiv trijumf Hofenhajma u nedjelju postigavši het-trik u drugom poluvremenu, što je prvi put da je to uspjelo nekom fudbaleru iz Alžira.

Poslije perioda igre u kojem su gosti iz Hofenhajma igrali prilično nonšalantno iako su imali samo gol prednosti, Belfodil je u 61. minutu  definitivno riješio pitanje pobjednika povisivši na 2:0.

Do kraja utakmice vidjeli smo još dva trka i dva gotovo ista pogotka Belfodila za potpuni debakl Augzburga.

Hofenhajm je trećom pobjedom u posljednja četvrta mjesta izbio na sedmu poziciju, sa samo bodom zaostatka za šestoplasiranim Volfsburgom koji drži mjesto koje vodi u Ligu Evrope.

BUNDESLIGA, 28. kolo

Augzburg - Hofenhajm 0:4 (0:1)
/Kramarić 6, Belfodil 61, 74, 82/

Borusija Menhengladbah - Verder Bremen 1:1 (0:0)
/Nojhaus 49 – Kasen 79/

Odigrano u subotu

Bajer Leverkuzen - RB Lajpcig 2:4 (2:1)
/Haverc 11 pen, 21 - Sabicer 16, Verner 64, Forsberg 71 pen, Kunja 84/

Herta - Fortuna Dizeldorf 1:2 (1:1)
/Šteger 41 autogol - Raman 35, 61/

Šalke - Ajntraht Frankfurt 1:2 (1:1)
/Rebić 12/

Štutgart - Nirnberg 1:1 (0:1)
/Kabak 75 - Pereira 43/

Volfzburg - Hanover 3:1 (1:1)
/Štefen 32, 71, Rusilon 78 - Vejdant 30/

Bajern - Borusija Dortmund 5:0 (4:0)
/Humels 10, Levandovski 17, 89, Martinez 42, Gnabri 43/

Igrano u petak

Majnc - Frajburg 5:0 (3:0)
/Boetijus 20, Mateta 25, 33, 76, Onisivo 73/

TABELA: Bajern Minhen 64, Borusija Dortmund 63, RB Lajpcig 55, Ajntraht 52, Borusija Menhengladbah  48, Volfsburg 45, Hofenhajm 44, Verder 43, Bajer Leverkuzen 42, Fortuna 37, Herta 35, Majnc 33, Frajburg 32, Šalke 26, Augzburg 25, Štutgart 21, Nirnberg 17, Hanover 14.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar