ПЛ: Арсенал пао у Ливерпулу - прштаће у борби за 4. мјесто!

"Тобџије" су имале лепу шансу да се попну на трећу позицију, али би већ у понедељак могли да падну на пету.  Отровне Карамеле кроје трку за Лигу шампиона, Арсенал саплетен на Гудисону.  Голом Фила Јагјелке састав Марка Силве заслужено стигао до бодова - 1:0.

Фудбал 08.04.2019 | 10:10
ПЛ: Арсенал пао у Ливерпулу - прштаће у борби за 4. мјесто!
Мина за Арсенал на Гудисону. Тамо где је пре три недеље саплетен Челси, ту је данас пао и састав Унаја Емерија. Евертон је надиграо квалитетнијег противника и још једном показао да му апсолутно заслужено припада место у горњем делу табеле - 1:0 (1:0).

Играч одлуче био је прекаљени ас Фил Јагјелка, који се одлично снашао у 10. минуту утакмице и одбитак после корнера са свега неколико метара спровео у мрежу немоћног Бернда Лена.

Марко Силва је одлично спремио утакмицу, поставио је чврст бедем испред противничког гола, одлично затворио простор испред Џордана Пикфорда и користио сваку прилику да из контранапада угрози противничку мрежу. Посао домаћим играчима значајно је олакшао рани гол, па је Арсенал био принуђен да се отвори знатно више него што је било потребно, а како се меч ближио крају гард је гостију је све више био спуштан, што је Евертон могао озбиљно да казни. Ипак, није успео, упркос бројном броју прилика пред противничким голом, пре свега Ричарлисона, који није имао свој голетерски дан.

Једино што је Арсенал имао то је јалови посед лопте од 58 процената, док је Евертон имао чак 12 више удараца према противничком голу (19-7, у оквир 6-2).

Унај Емери је још на полувремену, увођењем Ремзија и Обамејана да промени дешавања на терену, али није успео у томе. Тек након уласка Ивобија гости су крактотрајно добили на енергији, али конретно не и на игри, па је Евертон прилично лагано сачувао стечену предност и освојио вредне бодове.

Арсенал је пропустио прилику да побегне Манчестер јунајтеду, али и да се одмакне Челсију, па сада дели четврто место са Тобџијама са по 63 освојена бода. Евертон је на деветом месту са 46 освојених бодова.

Арсенал компликује себи живот.

На гостовању Евертону, екипа Унаија Емерија имала је прилику да "веже" трећу победу и да учврсти своје шансе за пласман у Лигу шампиона.

Међутим...

Евертон - Арсенал 1:0 (1:0)

Голом искусног дефанзивца Фила Јагијелке (36) после аута и лоше интервенције Сеада Колашинца (25), "карамеле" су потврдиле добру форму и нанизале трећи тријумф у низу, након успеха у дуелима против Челсија и Вест Хема.

Имао је Евертон шансу да дуплира предност, пре свега преко Ришарлисона, али ће бити задовољан и тријумфом 1:0. Показао је домаћин велику енергију на средини терена, претио у нападу и био бољи ривал.

Арсенал је стигао на Гудисон парк са шансом да се попне на трећу позицију табеле, али је напустио дом Евертона као четвртопласирани, уз могућност да падне испод Челсија, ако "плавци" у понедељак савладају Вест Хем (21).

Наравно, претња "тобџијама" је и Манчестер јунајтед, који прати ситуацију са шесте позиције и са само два бода мање, док се припрема за четвртфинале Лиге шампиона.

Четири утакмице пре краја, Арсенал је у борби за повратак у најјаче такмичење принуђен да побеђује у мечевима против Вотфорда, Кристал Паласа, Вулверхемптона и Лестера.

У супротном...

резултати 33. кола

Евертон - Арсенал 1:0 (1:0)
/Јагијелка 10'/

у понедељак

Челси - Вест Хем 21.00

у суботу

Борнмут - Барнли 1:3 (1:2)
/Барнс 4аг - Вуд 18', Вествуд 20', Барнс 56'/

Хадерсфилд - Лестер 1:4 (0:1)
/Мој 52'п - Тилеманс 24', Варди 48', 84'п Медисон 79'/

Њукасл - Кристал Палас 0:1 (0:0)
/Миливојевић 81'п/

одиграно у петак

Саутемптон - Ливерпул 1:3 (1:0)
/Лонг 9' - Кеита 36', Салах 80', Хендерсон 86'/

*остале утакмице одложене су због полуфинала ФА Купа.

Табела: Ливерпул (+1) 82, Манчестер сити 80, Тотенхем 64, Арсенал 63, Челси 63, Манчестер јунајтед 61, Лестер (+1) 47, Вулверхемптон 47, Евертон (+1) 46, Вотфорд 46, Вест Хем 42, Кристал Палас (+1) 39, Борнмут (+1) 38, Барнли (+1) 36, Њукасл (+1) 35, Брајтон (-1) 33, Саутемптон 33, Кардиф 28, Фулам (+1) 17, Хадерсфилд 14.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар