PL: Arsenal pao u Liverpulu - prštaće u borbi za 4. mjesto!

"Tobdžije" su imale lepu šansu da se popnu na treću poziciju, ali bi već u ponedeljak mogli da padnu na petu.  Otrovne Karamele kroje trku za Ligu šampiona, Arsenal sapleten na Gudisonu.  Golom Fila Jagjelke sastav Marka Silve zasluženo stigao do bodova - 1:0.

Fudbal 08.04.2019 | 10:10
PL: Arsenal pao u Liverpulu - prštaće u borbi za 4. mjesto!
Mina za Arsenal na Gudisonu. Tamo gde je pre tri nedelje sapleten Čelsi, tu je danas pao i sastav Unaja Emerija. Everton je nadigrao kvalitetnijeg protivnika i još jednom pokazao da mu apsolutno zasluženo pripada mesto u gornjem delu tabele - 1:0 (1:0).

Igrač odluče bio je prekaljeni as Fil Jagjelka, koji se odlično snašao u 10. minutu utakmice i odbitak posle kornera sa svega nekoliko metara sproveo u mrežu nemoćnog Bernda Lena.

Marko Silva je odlično spremio utakmicu, postavio je čvrst bedem ispred protivničkog gola, odlično zatvorio prostor ispred Džordana Pikforda i koristio svaku priliku da iz kontranapada ugrozi protivničku mrežu. Posao domaćim igračima značajno je olakšao rani gol, pa je Arsenal bio prinuđen da se otvori znatno više nego što je bilo potrebno, a kako se meč bližio kraju gard je gostiju je sve više bio spuštan, što je Everton mogao ozbiljno da kazni. Ipak, nije uspeo, uprkos brojnom broju prilika pred protivničkim golom, pre svega Ričarlisona, koji nije imao svoj goleterski dan.

Jedino što je Arsenal imao to je jalovi posed lopte od 58 procenata, dok je Everton imao čak 12 više udaraca prema protivničkom golu (19-7, u okvir 6-2).

Unaj Emeri je još na poluvremenu, uvođenjem Remzija i Obamejana da promeni dešavanja na terenu, ali nije uspeo u tome. Tek nakon ulaska Ivobija gosti su kraktotrajno dobili na energiji, ali konretno ne i na igri, pa je Everton prilično lagano sačuvao stečenu prednost i osvojio vredne bodove.

Arsenal je propustio priliku da pobegne Mančester junajtedu, ali i da se odmakne Čelsiju, pa sada deli četvrto mesto sa Tobdžijama sa po 63 osvojena boda. Everton je na devetom mestu sa 46 osvojenih bodova.

Arsenal komplikuje sebi život.

Na gostovanju Evertonu, ekipa Unaija Emerija imala je priliku da "veže" treću pobedu i da učvrsti svoje šanse za plasman u Ligu šampiona.

Međutim...

Everton - Arsenal 1:0 (1:0)

Golom iskusnog defanzivca Fila Jagijelke (36) posle auta i loše intervencije Seada Kolašinca (25), "karamele" su potvrdile dobru formu i nanizale treći trijumf u nizu, nakon uspeha u duelima protiv Čelsija i Vest Hema.

Imao je Everton šansu da duplira prednost, pre svega preko Rišarlisona, ali će biti zadovoljan i trijumfom 1:0. Pokazao je domaćin veliku energiju na sredini terena, pretio u napadu i bio bolji rival.

Arsenal je stigao na Gudison park sa šansom da se popne na treću poziciju tabele, ali je napustio dom Evertona kao četvrtoplasirani, uz mogućnost da padne ispod Čelsija, ako "plavci" u ponedeljak savladaju Vest Hem (21).

Naravno, pretnja "tobdžijama" je i Mančester junajted, koji prati situaciju sa šeste pozicije i sa samo dva boda manje, dok se priprema za četvrtfinale Lige šampiona.

Četiri utakmice pre kraja, Arsenal je u borbi za povratak u najjače takmičenje prinuđen da pobeđuje u mečevima protiv Votforda, Kristal Palasa, Vulverhemptona i Lestera.

U suprotnom...

rezultati 33. kola

Everton - Arsenal 1:0 (1:0)
/Jagijelka 10'/

u ponedeljak

Čelsi - Vest Hem 21.00

u subotu

Bornmut - Barnli 1:3 (1:2)
/Barns 4ag - Vud 18', Vestvud 20', Barns 56'/

Hadersfild - Lester 1:4 (0:1)
/Moj 52'p - Tilemans 24', Vardi 48', 84'p Medison 79'/

Njukasl - Kristal Palas 0:1 (0:0)
/Milivojević 81'p/

odigrano u petak

Sautempton - Liverpul 1:3 (1:0)
/Long 9' - Keita 36', Salah 80', Henderson 86'/

*ostale utakmice odložene su zbog polufinala FA Kupa.

Tabela: Liverpul (+1) 82, Mančester siti 80, Totenhem 64, Arsenal 63, Čelsi 63, Mančester junajted 61, Lester (+1) 47, Vulverhempton 47, Everton (+1) 46, Votford 46, Vest Hem 42, Kristal Palas (+1) 39, Bornmut (+1) 38, Barnli (+1) 36, Njukasl (+1) 35, Brajton (-1) 33, Sautempton 33, Kardif 28, Fulam (+1) 17, Hadersfild 14.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar