ИТА: Де Паул "јачи" од Крунића!

Фантастичан дуел у Удинама! Окршај Родрига де Паула и Раде Крунића задовољнијим оставио домаће присталице. Славили су и навијачи на Сардинији.  Мајсторије Радета Крунића без награде на крају, прва глава Европе опет пресудила на Сардинији! Емполи прокоцкао велику шансу. . .

Фудбал 08.04.2019 | 09:50
ИТА: Де Паул "јачи" од Крунића!
Борба за опстанак у Серији А није ни близу краја, али се нија заоштрила колико је могла после данашњих мечева. Емполи и СПАЛ су пропустили лепе прилике да поправе шансе шро су добре вести за Болоњу СинишеМихајловића која сутра има зицер против Кјева.

Емполи је могао да победом у Удинама направи крупак корак ка опстанку, али је прокоцкао велику шансу. Удинезе је преокретом за 3:2 освојио три много битна бода против директног ривала. Зебре су испливале пет бодова изнад зоне испадања и наставиле тренд добрих резултата док је Емполи прекинуо серију добрих игара.  

Тосканци су сјајно отворили меч на Дачија Арени. После мајсторске акције из слободњака, Раде Крунић је асистирао Ћићу Капуту за вођство у 11. минуту.

Али само неколико минута касније је Родриго Де Паул показао зашто је најбољи играч Удинезеа и зашто га желе много велики клубови. Маестралним ударцем са 20 метара је погодио за изједначење.

Није прошло ни 25 минута игре, а већ смо видели и трећи гол. Опет Емполи и опет Раде Крунић у центру пажње. Овога пута се сјајно убацио из другог плана и на асистенцију Фаријаса погодио пласирком у даљи угао за ново вођство.

Међутим, опет Емполи није успео да сачува вођство. Лазања је у 40. минуту изнудио пенал који је Де Паулпретворио у ново изјендачење да би у надокнади првог полувремена Мандрагора погодио са дистанце за поптуни преокрет.

Друго полувреме је донело мање узбуђења, Удинезе је последњих пола сата играо са играчем мање и успео сачува предност.

Добра вест за Емполи је стигла са Сардиније где је поражен директан конкурент СПАЛ који је био у серији од три победе. Каљари је славио 2:1 и дефинитино побегао од борбе за опстанак. Фараго је у треме минуту еврголом начео госте, али је СПАЛ стигао до изједначења голом са беле тачке. 

А онда човек одлуке Леонардо Паволети. Наровно, главом... Како другачије? Паволетију је то био 23 погодак главом у Серији А у последњих пет година! Ниједан играч у "лигама петице" нема у том периоду бољи голгетерски учинак од Паволетија када су голови главом у питању. 

Осам голова на два меча Серије А у недељном поподневном термину.

Чак пет је виђено на "Дачија арени" и то у првом полувремену! Емполи је два пута долазио у вођство, али су Родриго де Паул са два и Роландо Мандрагора са једином хицем донијели велику побједу "зебрама" у борби за опстанак.

На крају, фантастичних:

УДИНЕЗЕ - ЕМПОЛИ 3:2 (3:2)!

Домаћини су у меч ушли са шеснаесте позиције на табели, а гости су били само једно мјесто иза њих и ту су и остали. Иако, су много боље ушли у меч.

Већ у 11. минуту момци у плавим дресовима су домаћинима "продали" сјајну акцију из слободног ударца. Био је то мат у три потеза, који је на асистенцију Раде Крунића у гол претворио искусни Франческо Капуто.

Само четири минута касније, поравнање, ДеПаул је на ивици шеснаестерца са лијеве стране прихватио лопту, пружио себи "фор" и послао "кифлу" у супротни угао!

Али, Емполију су одавно леђа прибијена уз зид па су три бода данас, али и у наредним колима, императив уколико се желе задржати испред Болоње, која је тик иза њих као посљедњи путник у Серију Б.

Ученици Аурелија Андреацолија, који се вратио на клупу након што је раније ове сезоне добио отказ, су играли храбро и до новог вођства стигли у 24. минуту.

Де Паул игра у сјајној форми ове сезоне. Постигао је девет погодака и уписао пет асистенције и све више се прича о његовом преласку у Милано. Заинтересовани су Интер и Милан.

Крунић је започео акцију на лијевом крилу и одлично се убацио у празан простор у ком га је пронашао Диего Фаријас, а репрезентативац БиХ је у као Де Паул раније пронашао малу мрежу.

Али, слиједи преокрет!

Кевин Лазања је оборен у шеснаестерцу, а сигуран егзекутор је био Де Паул у 41. да би Мандрагора четири минута касније након одбијанца ухватио полуволеј и са 16 метара послао лопту у мрежу!

У наставку је било прилика на обје стране. Емполи је и након искључења Марвина Зегелера у 63. имао и играча више, али не и снаге да стигне до поравнања.

Занимљиво је било и на Сардинији гдје је Каљари савладао СПАЛ.

Домаћини су до вођство дошли након три минута игре поготком Паола Фарага, да би Мирко Антенући са "креча" у 18. поравнао резултат.

Побједу и скок на 11. мјесто Каљарију је донио Леонардо Паволети у 60. својим 11. голом у "Калчу" ове сезоне. Чак осмим ударцем главом.

СЕРИЈА А - 31. КОЛО:

Фиорентина - Фрозиноне 0:1 (0:0)
/Ћофани 84/

Каљари - СПАЛ 2:1 (1:1)
/Фараго 3, Паволети 60 - Антенући пен. 18/

Удинезе - Емполи 3:2 (3:2)
/Де Паул 15, пен. 41, Мандрагора 45 - Капуто 11, Крунић 24/

Интер - Аталанта 0:0

Лацио - Сасуоло 2:2 (0:0)
/Имобиле 53 пен, Лулић 90+5 - Рожерио 57, Берарди 89/

Наполи - Ђенова 1:1 (1:1)
/Мертенс 33 - Лазовић 45+3/

Понедјељак

Болоња - Кјево (20.30)

одиграно у суботу

Парма - Торино 0:0

Јувентус - Милан 2:1 (0:1)
/Дибала 60 пенал, Кен 84 - Пјонтек 39/

Сампдорија - Рома 0:1 (0:0)
/Де Роси 75/

ТАБЕЛА: Јувентус 84, Наполи 64, Интер 57, Милан 52, Аталанта 52, Рома 51, Торино 49, Лацио (-1) 49, Сампдорија 45, Фиорентина 39, Каљари 36, Сасуоло 36, Парма 34, Ђенова 34, СПАЛ 32, Удинезе (-1) 32, Емполи 28, Болоња (-1) 27, Фрозиноне 23, Кјево (-1) 11*.

*Напомена: Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар