ITA: De Paul "jači" od Krunića!

Fantastičan duel u Udinama! Okršaj Rodriga de Paula i Rade Krunića zadovoljnijim ostavio domaće pristalice. Slavili su i navijači na Sardiniji.  Majstorije Radeta Krunića bez nagrade na kraju, prva glava Evrope opet presudila na Sardiniji! Empoli prokockao veliku šansu. . .

Fudbal 08.04.2019 | 09:50
ITA: De Paul "jači" od Krunića!
Borba za opstanak u Seriji A nije ni blizu kraja, ali se nija zaoštrila koliko je mogla posle današnjih mečeva. Empoli i SPAL su propustili lepe prilike da poprave šanse šro su dobre vesti za Bolonju SinišeMihajlovića koja sutra ima zicer protiv Kjeva.

Empoli je mogao da pobedom u Udinama napravi krupak korak ka opstanku, ali je prokockao veliku šansu. Udineze je preokretom za 3:2 osvojio tri mnogo bitna boda protiv direktnog rivala. Zebre su isplivale pet bodova iznad zone ispadanja i nastavile trend dobrih rezultata dok je Empoli prekinuo seriju dobrih igara.  

Toskanci su sjajno otvorili meč na Dačija Areni. Posle majstorske akcije iz slobodnjaka, Rade Krunić je asistirao Ćiću Kaputu za vođstvo u 11. minutu.

Ali samo nekoliko minuta kasnije je Rodrigo De Paul pokazao zašto je najbolji igrač Udinezea i zašto ga žele mnogo veliki klubovi. Maestralnim udarcem sa 20 metara je pogodio za izjednačenje.

Nije prošlo ni 25 minuta igre, a već smo videli i treći gol. Opet Empoli i opet Rade Krunić u centru pažnje. Ovoga puta se sjajno ubacio iz drugog plana i na asistenciju Farijasa pogodio plasirkom u dalji ugao za novo vođstvo.

Međutim, opet Empoli nije uspeo da sačuva vođstvo. Lazanja je u 40. minutu iznudio penal koji je De Paulpretvorio u novo izjendačenje da bi u nadoknadi prvog poluvremena Mandragora pogodio sa distance za poptuni preokret.

Drugo poluvreme je donelo manje uzbuđenja, Udineze je poslednjih pola sata igrao sa igračem manje i uspeo sačuva prednost.

Dobra vest za Empoli je stigla sa Sardinije gde je poražen direktan konkurent SPAL koji je bio u seriji od tri pobede. Kaljari je slavio 2:1 i definitino pobegao od borbe za opstanak. Farago je u treme minutu evrgolom načeo goste, ali je SPAL stigao do izjednačenja golom sa bele tačke. 

A onda čovek odluke Leonardo Pavoleti. Narovno, glavom... Kako drugačije? Pavoletiju je to bio 23 pogodak glavom u Seriji A u poslednjih pet godina! Nijedan igrač u "ligama petice" nema u tom periodu bolji golgeterski učinak od Pavoletija kada su golovi glavom u pitanju. 

Osam golova na dva meča Serije A u nedeljnom popodnevnom terminu.

Čak pet je viđeno na "Dačija areni" i to u prvom poluvremenu! Empoli je dva puta dolazio u vođstvo, ali su Rodrigo de Paul sa dva i Rolando Mandragora sa jedinom hicem donijeli veliku pobjedu "zebrama" u borbi za opstanak.

Na kraju, fantastičnih:

UDINEZE - EMPOLI 3:2 (3:2)!

Domaćini su u meč ušli sa šesnaeste pozicije na tabeli, a gosti su bili samo jedno mjesto iza njih i tu su i ostali. Iako, su mnogo bolje ušli u meč.

Već u 11. minutu momci u plavim dresovima su domaćinima "prodali" sjajnu akciju iz slobodnog udarca. Bio je to mat u tri poteza, koji je na asistenciju Rade Krunića u gol pretvorio iskusni Frančesko Kaputo.

Samo četiri minuta kasnije, poravnanje, DePaul je na ivici šesnaesterca sa lijeve strane prihvatio loptu, pružio sebi "for" i poslao "kiflu" u suprotni ugao!

Ali, Empoliju su odavno leđa pribijena uz zid pa su tri boda danas, ali i u narednim kolima, imperativ ukoliko se žele zadržati ispred Bolonje, koja je tik iza njih kao posljednji putnik u Seriju B.

Učenici Aurelija Andreacolija, koji se vratio na klupu nakon što je ranije ove sezone dobio otkaz, su igrali hrabro i do novog vođstva stigli u 24. minutu.

De Paul igra u sjajnoj formi ove sezone. Postigao je devet pogodaka i upisao pet asistencije i sve više se priča o njegovom prelasku u Milano. Zainteresovani su Inter i Milan.

Krunić je započeo akciju na lijevom krilu i odlično se ubacio u prazan prostor u kom ga je pronašao Diego Farijas, a reprezentativac BiH je u kao De Paul ranije pronašao malu mrežu.

Ali, slijedi preokret!

Kevin Lazanja je oboren u šesnaestercu, a siguran egzekutor je bio De Paul u 41. da bi Mandragora četiri minuta kasnije nakon odbijanca uhvatio poluvolej i sa 16 metara poslao loptu u mrežu!

U nastavku je bilo prilika na obje strane. Empoli je i nakon isključenja Marvina Zegelera u 63. imao i igrača više, ali ne i snage da stigne do poravnanja.

Zanimljivo je bilo i na Sardiniji gdje je Kaljari savladao SPAL.

Domaćini su do vođstvo došli nakon tri minuta igre pogotkom Paola Faraga, da bi Mirko Antenući sa "kreča" u 18. poravnao rezultat.

Pobjedu i skok na 11. mjesto Kaljariju je donio Leonardo Pavoleti u 60. svojim 11. golom u "Kalču" ove sezone. Čak osmim udarcem glavom.

SERIJA A - 31. KOLO:

Fiorentina - Frozinone 0:1 (0:0)
/Ćofani 84/

Kaljari - SPAL 2:1 (1:1)
/Farago 3, Pavoleti 60 - Antenući pen. 18/

Udineze - Empoli 3:2 (3:2)
/De Paul 15, pen. 41, Mandragora 45 - Kaputo 11, Krunić 24/

Inter - Atalanta 0:0

Lacio - Sasuolo 2:2 (0:0)
/Imobile 53 pen, Lulić 90+5 - Rožerio 57, Berardi 89/

Napoli - Đenova 1:1 (1:1)
/Mertens 33 - Lazović 45+3/

Ponedjeljak

Bolonja - Kjevo (20.30)

odigrano u subotu

Parma - Torino 0:0

Juventus - Milan 2:1 (0:1)
/Dibala 60 penal, Ken 84 - Pjontek 39/

Sampdorija - Roma 0:1 (0:0)
/De Rosi 75/

TABELA: Juventus 84, Napoli 64, Inter 57, Milan 52, Atalanta 52, Roma 51, Torino 49, Lacio (-1) 49, Sampdorija 45, Fiorentina 39, Kaljari 36, Sasuolo 36, Parma 34, Đenova 34, SPAL 32, Udineze (-1) 32, Empoli 28, Bolonja (-1) 27, Frozinone 23, Kjevo (-1) 11*.

*Napomena: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar