Ко је коме “де пута мадре”?!

Оправдања Дијега Косте…

Фудбал 08.04.2019 | 15:15
Ко је коме “де пута мадре”?!
Прво што су шпански новинари урадили је да су отрчали по извештај судије Хила Манзана. Шта је то побогу Дијего Коста толико ужасно рекао да му је Манзано већ у 28. минуту великог дербија између Барселоне и Атлетика показао директан црвени картон?

Манзано је у судијском извештају написао: псовао му је мајку. Да не улазимо сад баш у детаље. Коста би се по свему судећи добро уклопио у Србију, уме човек да “оплемени” псовку. Потом се појавио и снимак који показује Косту како, кад је већ схватио да је претерао и кад се судија Манзано ухватио за други џеп и црвени, а не журти картон, убеђује главног арбитра да није говорио њему, већ да је псовао гроб сопствене мајке (?!) јер је био љут на себе због раније грешке.

Довело је то до помало комичне ситуације. Судија Манзано сада већ смиреном Кости мирним тоном објашњава да то није тачно, да је вређао његову мајку, приде му држао руке да не извади жуте картоне и покаже још двојици Атлетикових играча. Кад је Коста схватио да се неће тако лако извадити “оплео” је из све снаге по Манзано лично, мајку сад није помињао, па је Ђерар Пике био глас разума и извео га са терена објашњавајући му да ће га суспендовати на четири утакмице настав ли тако.

Велика Костина глупост у мечу који је можда могао да шампионску трку у Шпанији учини драматичном. Али темпераментни шеф струке Атлетика Дијего Симеоне и у оваквој ситуацији брани свој играча.
“Много пута сам гледао Барселонине играче како раде апсолутно исте ствари и нисам видео да им судије дају црвене картоне”, категоричан је Симеоне.

Чињеница је међутим да је Коста претерао. Не први пут. И да би у некој другој ситуацији такво његово понашање могло да има још горе последице. Шпански медији спекулишу да ће Коста пропустити од четири до осам наредних утакмица.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар