Ko je kome “de puta madre”?!

Opravdanja Dijega Koste…

Fudbal 08.04.2019 | 15:15
Ko je kome “de puta madre”?!
Prvo što su španski novinari uradili je da su otrčali po izveštaj sudije Hila Manzana. Šta je to pobogu Dijego Kosta toliko užasno rekao da mu je Manzano već u 28. minutu velikog derbija između Barselone i Atletika pokazao direktan crveni karton?

Manzano je u sudijskom izveštaju napisao: psovao mu je majku. Da ne ulazimo sad baš u detalje. Kosta bi se po svemu sudeći dobro uklopio u Srbiju, ume čovek da “oplemeni” psovku. Potom se pojavio i snimak koji pokazuje Kostu kako, kad je već shvatio da je preterao i kad se sudija Manzano uhvatio za drugi džep i crveni, a ne žurti karton, ubeđuje glavnog arbitra da nije govorio njemu, već da je psovao grob sopstvene majke (?!) jer je bio ljut na sebe zbog ranije greške.

Dovelo je to do pomalo komične situacije. Sudija Manzano sada već smirenom Kosti mirnim tonom objašnjava da to nije tačno, da je vređao njegovu majku, pride mu držao ruke da ne izvadi žute kartone i pokaže još dvojici Atletikovih igrača. Kad je Kosta shvatio da se neće tako lako izvaditi “opleo” je iz sve snage po Manzano lično, majku sad nije pominjao, pa je Đerar Pike bio glas razuma i izveo ga sa terena objašnjavajući mu da će ga suspendovati na četiri utakmice nastav li tako.

Velika Kostina glupost u meču koji je možda mogao da šampionsku trku u Španiji učini dramatičnom. Ali temperamentni šef struke Atletika Dijego Simeone i u ovakvoj situaciji brani svoj igrača.
“Mnogo puta sam gledao Barselonine igrače kako rade apsolutno iste stvari i nisam video da im sudije daju crvene kartone”, kategoričan je Simeone.

Činjenica je međutim da je Kosta preterao. Ne prvi put. I da bi u nekoj drugoj situaciji takvo njegovo ponašanje moglo da ima još gore posledice. Španski mediji spekulišu da će Kosta propustiti od četiri do osam narednih utakmica.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar