Данас облачно и нешто свјежије

- У Републици Српској данас ће преовладавати облачно вријеме, мјестимично са кишом и пљусковима, те нешто свјежије него претходних дана.

Република Српска 08.04.2019 | 08:17
Данас облачно и нешто свјежије
Највиша дневна температура износиће од 12 до 17 степени Целзијусових.

Ујутро ће бити облачно, мјестимично са слабом кишом, углавном од крајњег запада, преко југозапада до југа, гдје ће бити умјерене кише. У осталим предјелима претежно суво, саопштено је из републичког хидрометеоролошког завода.

Током пријеподнева и дана падавине ће јењавати, биће више сувог времена и по који сунчани интервал. Послије подне ће повремено бити пљускова, рјеђе грмљавине и периода са кишом.

Пљускови ће се јавити прво на југоистоку и истоку, затим у централним предјелима, а потом на западу и сјеверозападу. Најдуже ће сувог времена бити на сјевероистоку. На југу већи дио дана са кишом.

Послије подне се очекује престанак падавина и кидање облачности.

Прије подне ће дувати слаб вјетар промјењивог смјера, на југу умјерен до јак југоисточни. Послије подне на сјеверу и сјевероистоку умјерен сјеверни.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац четири степена Целзијусова, Чемерно и Хан Пијесак пет, Мркоњић Град девет, Источно Сарајево, Билећа и Требиње 10, Бијељина, Добој, Приједор и Бањалука 11 степени Целзијусових. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар