Danas oblačno i nešto svježije

- U Republici Srpskoj danas će preovladavati oblačno vrijeme, mjestimično sa kišom i pljuskovima, te nešto svježije nego prethodnih dana.

Republika Srpska 08.04.2019 | 08:17
Danas oblačno i nešto svježije
Najviša dnevna temperatura iznosiće od 12 do 17 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti oblačno, mjestimično sa slabom kišom, uglavnom od krajnjeg zapada, preko jugozapada do juga, gdje će biti umjerene kiše. U ostalim predjelima pretežno suvo, saopšteno je iz republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom prijepodneva i dana padavine će jenjavati, biće više suvog vremena i po koji sunčani interval. Poslije podne će povremeno biti pljuskova, rjeđe grmljavine i perioda sa kišom.

Pljuskovi će se javiti prvo na jugoistoku i istoku, zatim u centralnim predjelima, a potom na zapadu i sjeverozapadu. Najduže će suvog vremena biti na sjeveroistoku. Na jugu veći dio dana sa kišom.

Poslije podne se očekuje prestanak padavina i kidanje oblačnosti.

Prije podne će duvati slab vjetar promjenjivog smjera, na jugu umjeren do jak jugoistočni. Poslije podne na sjeveru i sjeveroistoku umjeren sjeverni.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac četiri stepena Celzijusova, Čemerno i Han Pijesak pet, Mrkonjić Grad devet, Istočno Sarajevo, Bileća i Trebinje 10, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Banjaluka 11 stepeni Celzijusovih. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar