Српска још увијек нема мрежу ЈЗУ

Република Српска и даље нема план мрежа здравствених установа. Ускоро ће да га добије најављују из Министарства здравља, али према свему судећи сада ће само да већ потврди постојеће стање.

Република Српска 07.04.2019 | 21:00
Српска још увијек нема мрежу ЈЗУ
Република Српска нема план мрежа здравствених установа иако је такав план давно требало да буде урађен из разлога да се зна гдје су неопходне нове болнице, а гдје нису.

У Српској је у неколико посљедњих година изграђено неколико болница без тог плана а започета је градња још једне болнице. То су одличне вијести, тврди извор БН-а али није добро да се болнице праве без плана мреже здравствених установа који треба да одреди приоритете.

"Програмом економских реформи за период од 2019. до 2021. године, између осталих бројних активности, предвиђено је и нормирање мреже здравствених установа и оне ће се проводити у складу са предвиђеном динамиком Програма" тврде у министарству здравља

Министар здравља тврди да се план мрежа, занимљиво, "не односи на објекте".

У плану мрежа здравствених установа неких земаља у окружењу међутим јасно пише да се односи на број, структуру, капацитет и просторни распоред здравствених установа у државној својини.

"План мрежа здравствених установа давно је требало да буде направљен и он не треба да буде направљен само да потврди постојеће стање", појашњава бивши министар здравља Слободан Станић.

Иначе о квалитету здравствене ускуге грађани су или без коментара или су условима у којима се лијече задовољни.

Република Српска је без плана мрежа здравствених установа у посљедњих неколико година добила болнице у Бијељини, Источном Сарајеву и Невесињу док је започета градња болнице у Добоју.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пљачка до балчака

08.04.2019 06:05

Срљају к'о гуске у магли. И није без разлога. У магли и тами се најлакше и највише марише. Поготово од недораслог народа помраченог ума.

ОДГОВОРИТЕ