Srpska još uvijek nema mrežu JZU

Republika Srpska i dalje nema plan mreža zdravstvenih ustanova. Uskoro će da ga dobije najavljuju iz Ministarstva zdravlja, ali prema svemu sudeći sada će samo da već potvrdi postojeće stanje.

Republika Srpska 07.04.2019 | 21:00
Srpska još uvijek nema mrežu JZU
Republika Srpska nema plan mreža zdravstvenih ustanova iako je takav plan davno trebalo da bude urađen iz razloga da se zna gdje su neophodne nove bolnice, a gdje nisu.

U Srpskoj je u nekoliko posljednjih godina izgrađeno nekoliko bolnica bez tog plana a započeta je gradnja još jedne bolnice. To su odlične vijesti, tvrdi izvor BN-a ali nije dobro da se bolnice prave bez plana mreže zdravstvenih ustanova koji treba da odredi prioritete.

"Programom ekonomskih reformi za period od 2019. do 2021. godine, između ostalih brojnih aktivnosti, predviđeno je i normiranje mreže zdravstvenih ustanova i one će se provoditi u skladu sa predviđenom dinamikom Programa" tvrde u ministarstvu zdravlja

Ministar zdravlja tvrdi da se plan mreža, zanimljivo, "ne odnosi na objekte".

U planu mreža zdravstvenih ustanova nekih zemalja u okruženju međutim jasno piše da se odnosi na broj, strukturu, kapacitet i prostorni raspored zdravstvenih ustanova u državnoj svojini.

"Plan mreža zdravstvenih ustanova davno je trebalo da bude napravljen i on ne treba da bude napravljen samo da potvrdi postojeće stanje", pojašnjava bivši ministar zdravlja Slobodan Stanić.

Inače o kvalitetu zdravstvene uskuge građani su ili bez komentara ili su uslovima u kojima se liječe zadovoljni.

Republika Srpska je bez plana mreža zdravstvenih ustanova u posljednjih nekoliko godina dobila bolnice u Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Nevesinju dok je započeta gradnja bolnice u Doboju.



BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pljačka do balčaka

08.04.2019 06:05

Srljaju k'o guske u magli. I nije bez razloga. U magli i tami se najlakše i najviše mariše. Pogotovo od nedoraslog naroda pomračenog uma.

ODGOVORITE