Власт опструише улагање у РС

Виде Лучић је рођен у Месићима код Рогатице и послије двадесетогодишњег рада у Јужној Африци, гдје се бавио грађевином, одлучио је да се врати у родно мјесто и уложи тешко зарађени новац у пројекат развоја овог краја.

Република Српска 07.04.2019 | 19:30
Власт опструише улагање у РС
Планирао је да отвори фабрику органске хране посебно сирева са фрунцуским рецептима.

Али већ на почетку је доживио разочарење кад се сударио са општинском администрацијом и код пословних људи сазнао да мора бити подобан да би остварио властити бизнис.

"Мислио сам да нешто новца уложим кад одем у пензију и вратим се овамо. Међутим, како улагати у ову катастрофу, прво пођи од државе, па општине па до овог пробелема са загађеном ријеком Прачом поред које би требало да се прави фабрика", каже Лучић показујући у ријеци гомиле плутајућег отпада.



Лучићу је , како вели несхватљиво да у општини његовог рођења влада аутократија, као нигдје у свијету.

"Имате једног човјека који је и командир милиције, који је главни инспектор, он је све. Ви не можете зовнути општинског инспектора у Рогатици да он нешто уради , јер мора прво зовнути начелника да га пита , шта да ради или не ради и смије ли да уради", истиче Лучић.

Он вели да је Јужна Африка за ове прилике уређенија земља.

"Не само Јужна Африка него и Конго, Мозамбик, Боцвана јер тамо има више закона него овдје. И како онда овдје уложити новац , како се вратити."

Овај носталгичар не може да вјерује да је његова ријека Прача , доскора бистра и чиста постала легло ругобе и заразе.



"За овакву ријеку сада криве су мини-хидроелектрне, одборници у Скупштини општине, комплетна власт . Ето нико не зна ни чије су ово хидроелекране на Прачи, ко им је власник. Ово је народно није општинско и републичко овдје народ живи вијековима, а власт и државе се мијењају", негодује Лучић.

Лучић се двоуми да ли уопште да се враћа на огњиште својих прађедова. Закључује да је овдје појединац немоћан да избори своја права у борби са системом и властодршцима.



БН ТВ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

која

07.04.2019 17:40

Власт господо прије него сто поцнете нападати.Савјет министара опструисе, пустите ове прице локалне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.04.2019 17:46

Локална власт је најгора,а она прави и власт на нивоу ентитета и цијеле дрзаве.Ово се вратило вријеме турака када су аге и бегови изабрали султана.А то је управо Снсд.

Name

РЕ КОЈА

07.04.2019 19:03

ЦОВЈЕЦЕ ПОЈМА ТИ НЕМАС НИ О ЦЕМУ. ЗА ТВОЈ КУПЉЕНИ ,САКАТИ МОЗАК ОВОВЈЕ ВИСА МАТЕМАТИКА.

Name

Мира ЛАЗИНЦА

07.04.2019 19:38

Исти случај је и у Милићима, не можес ништа отворити док не питаш НАЧЕЛНИКА а он мора да пита Рајка Дукића. Тако да је боље ништа не радити док ово лудо вријеме продје

Name

Аооо

07.04.2019 20:34

Постуј законе није.ово зулу племе,гдје си био у отадзбинском рату

Name

Министар

08.04.2019 05:08

Сваки ниво власти носи свој дио кривице. За оваква питања одговорна је локална власт директно. А индиректно ентитетска власт која се понаса по истом обрасцу умјесто да контролисе и доводи у ред ликалне серифе. Како је могуце да неке опстине брзе напредују од других? Котор Варос и Дервента постају најјаце опстине у дрзави а неке опстине нестају. То је последица разлике локалне власт.

Name

Рада

08.04.2019 05:29

РЕ АООО Гдје је био начелник Рогатице Милорад Јагодић током Отаџбинског рата? Пуцао себи у ногу да не иде у борбу за свој народ!

Name

видцар

07.04.2019 18:23

Бјези Виде од Јагодица и екипе, Рогатицани не знају да им Јагода ведри и облаци. Све се он пита у његовом сте селу а он је баја. Дај му кеса јер морао ти је знак дати да га препознас и до сад би ти сир и извезао. Мозда твојим праунуцадима додје боље вријеме али за Рогатицане и РС овде зивота нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н.Н.

07.04.2019 19:08

Рогатица је сада горе стање,него за врјеме владавине Мула Јусуфа и Кучук Алије.Јагодић их је све побједио и надмашио.

Name

ДБ

07.04.2019 19:01

У праву си Виде.Опалио си по станици полиције и њиховом командиру или другим рјечима посро си их са правом.А замјеник командира чобан,као и сви остали.Уништили су водоток прелијепе ријеке Праче ,а да се нико није јавио.Теби се може да кажеш,јер најбоље видиш шта се дешава са стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДБ

07.04.2019 19:03

У праву си Виде.Опалио си по станици полиције и њиховом командиру или другим рјечима посро си их са правом.А замјеник командира чобан,као и сви остали.Уништили су водоток прелијепе ријеке Праче ,а да се нико није јавио.Теби се може да кажеш,јер најбоље видиш шта се дешава са стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н.Н.

07.04.2019 19:06

Рогатица је сада гора,него за врјеме владавине Мула Јусуфа и Кучук Алије,турских владара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милка

08.04.2019 05:42

Е мој земљаце од ове власти теско иста до бити ја Сам се вратила после 40 година на село сада Сам Сам у рогатици недо бог да од њи затразим дами дају 80 квадрата стиропила да ста И'м фасаду лет јела бy ко стрсљен из канцеларије а бадава сто немам никака прима ја каxу немозе се сукати борити са рогатима леп поздрав земљаце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вени види

08.04.2019 06:07

Мозамбик, Боцвана, далеко су одскочиле од РС-а. Јужна Африка за РС-а дође као Америка. Није за поредити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рогатичанин

08.04.2019 06:59

Страховлада Милорада Јагодића и СНСД-а у Рогатици је просто неиздржива. Ко није члан СНСД-а не дају ни хљеба јести ни живјети!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вини ре

08.04.2019 09:30

Нек је он себи асфалтирао да мозе камион из Сјемеца прици куци ма љепота. Стиди се сиједа мрцино

Name

Видивибраво

09.04.2019 19:51

Браво стари!

ОДГОВОРИТЕ