Дивац: Волио бих да Вебер буде са мном...

. . . на пријему у Кућу славних! Генерални менаџер Сакрамента, Владе Дивац, изјавио је да је почаствован тиме што ће постати члан Куће славних.

Кошарка 11.04.2019 | 09:30
Дивац: Волио бих да Вебер буде са мном...
Некадашњи кошаркаш Сакрамента и ЛА Лејкерса, чија НБА каријера је трајала невероватних 16 година, каже да није очекивао да ће се тако нешто догодити.

"Почаствован сам овим признањем.Као младић нисам веровао да ће ми кошарка понудити тако велике могућности. Кошарка је била велики део мог живота, помогла ми је много и одувек сам се трудио да што је могуће више узвратим овој јединственој заједници. Било је то незаборавно путовање, захвалан сам поридици на великој подршци. Желим да се захвалим својим колегама из тима, тренерима, играчима других тимова и највијачима који су одиграли значајну улогу и помогли ми да добијем ово невероватно признање", изјавио је Дивац.

Посебно је плодоносан био период у Сакраменту од 1998. до 2004. Средином тог периода, 2002. изгубили су у финалу плеј-офа на Западу у седмом мечу од ЛА Лејкерса и то после продужетака.

"Шест година били смо можда и најузбудљивијји тим лиге. Играли смо јединствену кошарку. Имали смо тамо нешто посебно од првог дана тренинга што нас је водило ка успеху", додао је Дивац.

Дивцу су на признању честитали многи међу којима и његов бивши тимски колега, Крис Вебер, који сада ради као аналитичар на ЦБС Спортс каналу.

"Последњих дана када ми је постало јасно да ћу добити ово признање само сам се надао да ће Крис и тада на церемонији бити са мном. Знам да ће доћи тај тренутак пријема, али било би заиста сјајно ако он буде са мном тамо", закључио је Дивац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар