Сабатинијевој награда "Филип Шатрије"!

Некадашња шампионка УС Опена, Аргентинка, Габријела Сабатини, добиће ове године признање "Филип Шатрије".

Тенис 14.04.2019 | 18:15
Сабатинијевој награда "Филип Шатрије"!
Међунаросна тениска федерација (ИТФ) је саопштила да ће Сабатинијевој на лето бити уручено признање пре свега због свега што је учинила на терену, али и ван њега кроз хуманитарни рад.

Награда која је установљена пре 23 године додељује се појединцима и организацијама који су значајно допринели тенису како кроз само игру тако и кроз њену популаризацију.

Сабатинијева је 1989. била трећа играчица света, а осим тријумфа на УС Опену 1990. играла је и финале Вимблдона годину дана касније, даок је у Мелбурну играла четири, а на Ролан Гаросу пет полуфинала.

Професионалац је постала 1985. године, а повукла се 1996. године са 27 освојених титула. У међународни хол славних у тенису уведена је 2006.

Сабатинијева се после професионалне каријере посветила хуманитарном раду помажући деци широм света, а сарађивала је и са организацијама као што су УНИЦЕФ и УНЕСКО.

"Када добијете награду за нешто чему сте бпосветили цео живот, велика је част. Посебно је лепо што ћу награду примити у Паризу, месту које је имало посебан значај за мене, одувек сам тамо волела да играм", изјавила је Сабатинијева коју је кроз каријеру пратио и надимак "перла Пампаса".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар