Sabatinijevoj nagrada "Filip Šatrije"!

Nekadašnja šampionka US Opena, Argentinka, Gabrijela Sabatini, dobiće ove godine priznanje "Filip Šatrije".

Tenis 14.04.2019 | 18:15
Sabatinijevoj nagrada "Filip Šatrije"!
Međunarosna teniska federacija (ITF) je saopštila da će Sabatinijevoj na leto biti uručeno priznanje pre svega zbog svega što je učinila na terenu, ali i van njega kroz humanitarni rad.

Nagrada koja je ustanovljena pre 23 godine dodeljuje se pojedincima i organizacijama koji su značajno doprineli tenisu kako kroz samo igru tako i kroz njenu popularizaciju.

Sabatinijeva je 1989. bila treća igračica sveta, a osim trijumfa na US Openu 1990. igrala je i finale Vimbldona godinu dana kasnije, daok je u Melburnu igrala četiri, a na Rolan Garosu pet polufinala.

Profesionalac je postala 1985. godine, a povukla se 1996. godine sa 27 osvojenih titula. U međunarodni hol slavnih u tenisu uvedena je 2006.

Sabatinijeva se posle profesionalne karijere posvetila humanitarnom radu pomažući deci širom sveta, a sarađivala je i sa organizacijama kao što su UNICEF i UNESKO.

"Kada dobijete nagradu za nešto čemu ste bposvetili ceo život, velika je čast. Posebno je lepo što ću nagradu primiti u Parizu, mestu koje je imalo poseban značaj za mene, oduvek sam tamo volela da igram", izjavila je Sabatinijeva koju je kroz karijeru pratio i nadimak "perla Pampasa".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar