Утврдити линију разграничења

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да се залаже за разграничење са косовским Албанцима и то што прије, јер када се утврди гдје је линија разграничења, онда ће моћи и да буде брањена.

Србија 07.04.2019 | 10:21
Утврдити линију разграничења
Вулин је рекао да "велика Албанија долази" и да је питање да ли је сада зауставити или чекати да дође до централне Србије. 

"`Велика Албанија` се већ формирала, само је питање колико дијелова других земаља ће захватити. Уласком Сјеверне Македоније у НАТО сви Албанци, са изузетком двије општине у централној Србији, живјеће у јединственом безбједносном и политичком простору у оквиру НАТО-а. А, животом свих Албанаца руководи се из Тиране", рекао је Вулин у интервјуу за београдске "Вечерње новости". 

Он је истакао да би разграничење морало да буде потврђено на референдуму. 

"Неспоран је злочин који је учињен према нашој земљи и народу, али сада је на нама да ли ћемо имати храбрости и снаге да се већ једном окупимо, ујединимо и покушамо да ријешимо српско национално питање", рекао је Вулин. 

Поводом контрааргумента идеји разграничења и тврдњи да би тиме у будућој косовској земљи остао већи дио Срба него што их живи на сјеверу, Вулин је оцијенио да би Београд послије разграничења имао више могућности да им помогне. 

"Ако бисмо се раздвојили од Шиптара, након споразума бисмо имали више могућности да помогнемо Србима који живе у већинском шиптарском простору него што имамо сада и у већинском српском простору на Косову и Метохији", рекао је Вулин. 

Он је истакао да конфликт са косовским Албанцима није и не може да буде замрзнут. 

"Што прије се откинемо од Шиптара, прије ћемо почети да живимо. Ако нећемо, па срећно нам цјеловито и независно Косово", поручио је Вулин. 

На питање колико је реална опасност од упада косовских безбједносних снага на сјевер Космета, Вулин каже да увијек постоје планови власти самопроглашеног Косова да изазову нереде и невољу на том дијелу и тако изнуде реакцију Београда, те да онда позову у помоћ велике силе. 

Говорећи о војној неутралности Србије, Вулин сматра да је то једини и прави пут. 

"Нећемо да будемо дио НАТО-а. Не само зато што су нас бомбардовали, већ и зато што нећемо другима да чинимо оно што су радили нама. А, да бисмо остали неутрални, морамо да будемо војнички моћни", истакао је Вулин. 

Вулин је најавио да до краја године Војска Србије добија тенкове "т-72" и хеликоптере "ми-17" и "х-145".

(Агенције)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Сер

07.04.2019 09:01

Нека уђе и Србија у Нато и барем це бити мирна од Албанаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сРБИН

07.04.2019 10:05

О томе треба размислити !

Name

Усла је

07.04.2019 10:10

А усла је само се цека прогласење.

Name

Разграницење !?

07.04.2019 10:35

Поставља се рационално питање , с киме Србија уствари треба да се разграници , из теxта мозе да се закљуци - сама са собом ? ТО И ЈЕСТЕ КЉУЦНИ ПРОНЛЕМ

Name

На који нацин

07.04.2019 12:22

Утврдити!

Name

Тако некако

07.04.2019 12:31

Да се разгранице са својом територијом и својим народом, па да онда као тај свој народ помазу у тудјој дрзави,на тада тудјој територији.Утврдити се и прогласити неутралност,наорузати се па даље ста буде.

Name

Сергеy симиц

07.04.2019 15:12

Само мудру и време је за конкретне потезе али промисљене и слусати насег интелигентног Цара Вуцица Александра

Name

Милан

07.04.2019 12:52

Албанци се масовно досељавају у Нис и околна мјеста Централне Србије ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

07.04.2019 15:05

Албанци су сада видјели да су они у Србији зивјели висе него добро. Тацноје да многи зеле да купе некретнине у Србији. Посебно Горанци који имају на косову исте Проблеме као и Срби.Није тајна да и из Федерације неки људи купују станове у Београду.

Name

Нострадамус

07.04.2019 15:55

Па ето разграницавајте се ви имате подрску Вуциц је казу цар,а одлука цара нема алтернативу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе Сацувај

07.04.2019 18:46

Ста казе овај цовјек, да се разграници са Албанцима, па Албанци зиве и на југу ,,данасње,, Србије, само у Београду их има висе него Срба на Косову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

08.04.2019 08:29

Па срби це се у једном вијеку по два пута да разграницавају са албанцима и тако даље....