Меси оборио још један рекорд Примере!

Аргентинац сада има највише победа у историји шпанске лиге! Меси сваког викенда обори неки рекорд. . .  Овога пута престигао је Икера Касиљаса. Дакле, нису голови у питању!

Фудбал 07.04.2019 | 15:45
Меси оборио још један рекорд Примере!
Има Примера новог рекордера! Лионел Меси је ушао у историју шпанског фудбала после меча са Атлетиком (2:0), јер је постао играч са највише победа откако се игра државно првенство.

Аргентинац је против Атлетика уписао 335. победу у Примери, а одиграо је 447 утакмица и сада је усамљен на првом месту, пошто је до суботе увече делио ту част са Икером Касиљасом. Некадашњи голман Реал Мадрида је напустио Шпанију са учинком од 334 победе.

Месију је било потребно 63 утакмице мање него Касиљасу да постане рекордер по броју победа у Шпанији.

Барселона је тријумфом над Атлетиком дошла надомак још једне титуле првака. Када подигне пехар, Месију ће то бити 10. круна у Примери и нишаниће у наредним годинама још један рекорд. Фудбалер са највише титула у лиги Шпаније је легендарни ас Реал Мадрида Франциско Хенто, који је 12 пута био првак са клубом.

Готово после сваке утакмице Барселоне - нови рекорд уз име Лионела Месија.

Нови долази након тријумфа над Атлетико Мадридом (2:0), уз много муке и уз голове Суареза и управо Месија у финишу меча, али овога пута није до броја погодака, него је нови успех везан за тим у ком игра од почетка каријере - Барселону.

Лео Меси је постао играч са највише победа у Ла Лиги пошто је са Барсом славио у 335 утакмица - и тако претекао досадашњег лидера у овој категорији Икера Касиљаса.

Иза њих су остали и Андони Зубизарета (333), Раул Гонзалес (324) и Ћави Ернандез (322)...

У току недеље Лео Меси је постао и рекордер по броју голова у "лигама петице" пошто је престигао Кристијана Роналда, голом против Атлетика је још увећао ту разлику, али је то једна од ретких "отворених трка" где је и даље могуће да неко буде успешнији од њега.

Колико дуго, видећемо.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар