Mesi oborio još jedan rekord Primere!

Argentinac sada ima najviše pobeda u istoriji španske lige! Mesi svakog vikenda obori neki rekord. . .  Ovoga puta prestigao je Ikera Kasiljasa. Dakle, nisu golovi u pitanju!

Fudbal 07.04.2019 | 15:45
Mesi oborio još jedan rekord Primere!
Ima Primera novog rekordera! Lionel Mesi je ušao u istoriju španskog fudbala posle meča sa Atletikom (2:0), jer je postao igrač sa najviše pobeda otkako se igra državno prvenstvo.

Argentinac je protiv Atletika upisao 335. pobedu u Primeri, a odigrao je 447 utakmica i sada je usamljen na prvom mestu, pošto je do subote uveče delio tu čast sa Ikerom Kasiljasom. Nekadašnji golman Real Madrida je napustio Španiju sa učinkom od 334 pobede.

Mesiju je bilo potrebno 63 utakmice manje nego Kasiljasu da postane rekorder po broju pobeda u Španiji.

Barselona je trijumfom nad Atletikom došla nadomak još jedne titule prvaka. Kada podigne pehar, Mesiju će to biti 10. kruna u Primeri i nišaniće u narednim godinama još jedan rekord. Fudbaler sa najviše titula u ligi Španije je legendarni as Real Madrida Francisko Hento, koji je 12 puta bio prvak sa klubom.

Gotovo posle svake utakmice Barselone - novi rekord uz ime Lionela Mesija.

Novi dolazi nakon trijumfa nad Atletiko Madridom (2:0), uz mnogo muke i uz golove Suareza i upravo Mesija u finišu meča, ali ovoga puta nije do broja pogodaka, nego je novi uspeh vezan za tim u kom igra od početka karijere - Barselonu.

Leo Mesi je postao igrač sa najviše pobeda u La Ligi pošto je sa Barsom slavio u 335 utakmica - i tako pretekao dosadašnjeg lidera u ovoj kategoriji Ikera Kasiljasa.

Iza njih su ostali i Andoni Zubizareta (333), Raul Gonzales (324) i Ćavi Ernandez (322)...

U toku nedelje Leo Mesi je postao i rekorder po broju golova u "ligama petice" pošto je prestigao Kristijana Ronalda, golom protiv Atletika je još uvećao tu razliku, ali je to jedna od retkih "otvorenih trka" gde je i dalje moguće da neko bude uspešniji od njega.

Koliko dugo, videćemo.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar