ШПА: Од Бенземе за Зидана!

На 0:1 пред 50. 000 нервозих Мадридиста, Реал је пробио госте где су били најтањи и головима капитена преокренуо резултат у своју корист.  Последњи експонат шампионског Реала – Карим Бензема! Захваљујући француском нападачу Мадриђани савладали Еибар.  

Фудбал 06.04.2019 | 22:30
ШПА: Од Бенземе за Зидана!
Више нема Кристијана Роналда, Лука Модрић осцилира, Рафеал Варан делује фрустрирано, Зинедин Зидан покушава да споји искидане конце... Ипак, и овакав Реал Мадрид и даље има експоната срећних, шампионских времена. Да није било Карима Бенземе у пуном сјају током другог полувремена дуела са Еибаром (2:1), Краљевићи би сервирали још једно туробно поподне  навијачима.

Очајну игру из првих 60 минута замаскирали су голови Карима Бенземе, али имаће разлога да се Зинедин Зидан замисли... И постави суштинско питање: Може ли овај Реал Мадрид да добро игра у континуитету?

За навијаче Реала опоро звуче следећи подаци. Играчи Реал Мадрида су туком првог полувремена направили само један фаул, а нису имали шут ка Марку Дмитровићу. Некако је Еибар делова зрелије, користећи малодушност и мањак мотива домаћина.

Оно што је могло брзо да се наслути, десило се у 37. минуту. Еибар је извео фантастичан напад, чији протагониста је био везиста Ескаланте. Прво се убацио у празан простор, између четворице везиста домаћих, направио вишак и онда мајсторски асистирао Кардони.

Еибар је дефинитивно много боље деловао. Међутим, у наставку су домаћи схватили до морају да крену по победу. Да она неће доћи сама од себе. Пробудиле су их и биле марамице на Бернабеу.

Боље су деловали домаћи играчи. Узели су лопту, пробијали преко бокова и наравно пробудилои звер у Кариму Бенземи. Играо се 59. минут, када је Марк Асенсио о центрирао, а Бензема се поклонио и оставио без могућности Дмитровића да реагује.

Била је то најава потпуног преокрета. Са много више крви су одиграли домаћи. Имали апослутну контролу. И наравно стигао је други гол Карима Банземе. И опет је то учинио главом.

Фудбалери Реала губили су од Еибара на полувремену пред 50.284 нервозних Мадридиста ове суботе поподне по сунцу, "провали" облака, па поново сунцу у Мадриду.

По повратку из свлачионице "Сантијаго Бернабеу" стадиона, шампиони Европе почели су да оптерећују лабилног Хозеа Анхела Валдеса и са десног крила послали два идеална центаршута на петерац која је Карим Бензема без проблема послао у мрежу немоћног Марка Дмитровића.

У 59. капитену је асистирао Марко Асенсио, у 81. резервиста Тони Крос, ког је Зидан послао на десну страну само пет минута раније заједно са Лукасом Васкезом. 

Ова двострука измена из 76. минута, у којој су терен напустили Лука Модрић и Гарет Бејл, донела је Реалу два пара свежих ногу на позицији на којој су борбени и скромни Баски од почетка сусрета били најрањивији. Бензема их је за то казнио 15. и 16. голом у шампионату за коначних:

Реал Мадрид - Еибар 2:1 (0:1).

Момци тренера Хозеа Мендилибара били су сложни и мирни у првом полувремену, из контри и опаснији по гол, а постигли су га у 39. минуту када се Гонзало Ескаланте искоса са леве стране "стуштио" у шеснаестерац, поиграо са Рафаелом Вараном, па као да игра за Барселону одиграо пас "кроз" одбрану Мадриђана за Марка Кардону Ровиру коме није било тешко да савлада Кејлора Наваса.

Овај 23-годишњи нападач убацио се са десне стране "иза леђа" Серхија Регилона, сачекао да Костариканац падне на земљу, а онда га пребацио за трећи погодак у Ла Лиги ове сезоне.

Кардона Ровира је у Еибар дошао прошлог лета из Барселоне "Б".

Гарет Бејл пропустио је одличну шансу у 4. минуту, у акцији коју је са закашњењем "прекинуо" главни арбитар Пабло Гонзалес Фуертес због недозвољене позиције у којој се налазио Велшанин. Ипак, то није одобровољило навијаче Реала, који су му од тог тренутка звиждали приликом сваког лошег потеза, а било их је.

Оправдано, Гонзалес Фуертес је у првом делу игре поништио гол Бенземи при резултату 0:0, али је питање да ли је требало то да уради код акције из 55. минута, када је Француз "из линије" кренуо на дугу лопту из средине заједно са Паулом Оливеиром, "сачекао" да се португалски штопер спетља са лоптом испред истрчалог Дмитровића и пошаље је у небрањену мрежу, али је судијски тим уз помоћ ВАР технологије остао при ставу да је капитен Реала био "за прса" испред Оливеире у тренутку иницијалног паса.

То није обесхрабрило пре свих Бензему, иако је резултат остао 0:1 после друге лопте коју је послао у мрежу.

Зидан је дебитовао победама у Мадриду над Селтом (2:0) и Уеском (3:2), када је Бензема постигао погодак у 89. минуту, после чега је уследио и први пораз ове недеље на "Местаљи".

Мадриђани, поражени у среду увече у дербију са Валенсијом на "Местаљи", наставили су да играју унапред, а четири минута касније Асенсио је одиграо "1 на 1" са Анхелом Валдесом, "изломио" популарног Котеа и десном (слабијом) ногом послао савршен центаршут на Бензово чело.

Пресликана је била акција после које је Крос, са исте стране, послао једнако тачну лопту у срце шеснаестерца и изазвао центарфора да покаже због чега је његова позиција у шпицу највећег клуба на свету и десету сезону у низу "закључана".

Бензема је данас постигао 25. и 26. гол у сезони.

Резултати 31. кола:

субота

Ђирона - Еспањол 1:2 (0:0)
/Стуани 79 - Дардер 59, 88/

Реал Мадрид - Еибар 2:1 (0:1)
/Бензема 59, 81 - Кардона 39/

Рајо Ваљекано - Валенсија 2:0 (1:0)
/Де Томас 32, Суарез 91/

Барселона - Атлетико Мадрид (20.45)

недеља

Алавес - Леганес (12.00)
Хетафе - Атлетик Билбао (14.00)
Ваљадолид - Севиља (16.15)
Селта - Реал Сосиједад (18.30)
Леванте - Уеска
Бетис - Виљареал (20.45)

Табела: Барселона 70, Атлетико 62, Реал (+1) 60, Хетафе 47, Валенсија (+1) 46, Севиља 46, Алавес 44, Атлетик 43, Сосиједад 40, Бетис 40, Леганес 39, Еибар (+1) 39, Еспањол (+1) 38, Ђирона (+1) 34, Леванте 32, Ваљадолид 30, Виљареал 30, Селта 29, Рајо (+1) 27, Уеска 23.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар