ŠPA: Od Benzeme za Zidana!

Na 0:1 pred 50. 000 nervozih Madridista, Real je probio goste gde su bili najtanji i golovima kapitena preokrenuo rezultat u svoju korist.  Poslednji eksponat šampionskog Reala – Karim Benzema! Zahvaljujući francuskom napadaču Madriđani savladali Eibar.  

Fudbal 06.04.2019 | 22:30
ŠPA: Od Benzeme za Zidana!
Više nema Kristijana Ronalda, Luka Modrić oscilira, Rafeal Varan deluje frustrirano, Zinedin Zidan pokušava da spoji iskidane konce... Ipak, i ovakav Real Madrid i dalje ima eksponata srećnih, šampionskih vremena. Da nije bilo Karima Benzeme u punom sjaju tokom drugog poluvremena duela sa Eibarom (2:1), Kraljevići bi servirali još jedno turobno popodne  navijačima.

Očajnu igru iz prvih 60 minuta zamaskirali su golovi Karima Benzeme, ali imaće razloga da se Zinedin Zidan zamisli... I postavi suštinsko pitanje: Može li ovaj Real Madrid da dobro igra u kontinuitetu?

Za navijače Reala oporo zvuče sledeći podaci. Igrači Real Madrida su tukom prvog poluvremena napravili samo jedan faul, a nisu imali šut ka Marku Dmitroviću. Nekako je Eibar delova zrelije, koristeći malodušnost i manjak motiva domaćina.

Ono što je moglo brzo da se nasluti, desilo se u 37. minutu. Eibar je izveo fantastičan napad, čiji protagonista je bio vezista Eskalante. Prvo se ubacio u prazan prostor, između četvorice vezista domaćih, napravio višak i onda majstorski asistirao Kardoni.

Eibar je definitivno mnogo bolje delovao. Međutim, u nastavku su domaći shvatili do moraju da krenu po pobedu. Da ona neće doći sama od sebe. Probudile su ih i bile maramice na Bernabeu.

Bolje su delovali domaći igrači. Uzeli su loptu, probijali preko bokova i naravno probudiloi zver u Karimu Benzemi. Igrao se 59. minut, kada je Mark Asensio o centrirao, a Benzema se poklonio i ostavio bez mogućnosti Dmitrovića da reaguje.

Bila je to najava potpunog preokreta. Sa mnogo više krvi su odigrali domaći. Imali aposlutnu kontrolu. I naravno stigao je drugi gol Karima Banzeme. I opet je to učinio glavom.

Fudbaleri Reala gubili su od Eibara na poluvremenu pred 50.284 nervoznih Madridista ove subote popodne po suncu, "provali" oblaka, pa ponovo suncu u Madridu.

Po povratku iz svlačionice "Santijago Bernabeu" stadiona, šampioni Evrope počeli su da opterećuju labilnog Hozea Anhela Valdesa i sa desnog krila poslali dva idealna centaršuta na peterac koja je Karim Benzema bez problema poslao u mrežu nemoćnog Marka Dmitrovića.

U 59. kapitenu je asistirao Marko Asensio, u 81. rezervista Toni Kros, kog je Zidan poslao na desnu stranu samo pet minuta ranije zajedno sa Lukasom Vaskezom. 

Ova dvostruka izmena iz 76. minuta, u kojoj su teren napustili Luka Modrić i Garet Bejl, donela je Realu dva para svežih nogu na poziciji na kojoj su borbeni i skromni Baski od početka susreta bili najranjiviji. Benzema ih je za to kaznio 15. i 16. golom u šampionatu za konačnih:

Real Madrid - Eibar 2:1 (0:1).

Momci trenera Hozea Mendilibara bili su složni i mirni u prvom poluvremenu, iz kontri i opasniji po gol, a postigli su ga u 39. minutu kada se Gonzalo Eskalante iskosa sa leve strane "stuštio" u šesnaesterac, poigrao sa Rafaelom Varanom, pa kao da igra za Barselonu odigrao pas "kroz" odbranu Madriđana za Marka Kardonu Roviru kome nije bilo teško da savlada Kejlora Navasa.

Ovaj 23-godišnji napadač ubacio se sa desne strane "iza leđa" Serhija Regilona, sačekao da Kostarikanac padne na zemlju, a onda ga prebacio za treći pogodak u La Ligi ove sezone.

Kardona Rovira je u Eibar došao prošlog leta iz Barselone "B".

Garet Bejl propustio je odličnu šansu u 4. minutu, u akciji koju je sa zakašnjenjem "prekinuo" glavni arbitar Pablo Gonzales Fuertes zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se nalazio Velšanin. Ipak, to nije odobrovoljilo navijače Reala, koji su mu od tog trenutka zviždali prilikom svakog lošeg poteza, a bilo ih je.

Opravdano, Gonzales Fuertes je u prvom delu igre poništio gol Benzemi pri rezultatu 0:0, ali je pitanje da li je trebalo to da uradi kod akcije iz 55. minuta, kada je Francuz "iz linije" krenuo na dugu loptu iz sredine zajedno sa Paulom Oliveirom, "sačekao" da se portugalski štoper spetlja sa loptom ispred istrčalog Dmitrovića i pošalje je u nebranjenu mrežu, ali je sudijski tim uz pomoć VAR tehnologije ostao pri stavu da je kapiten Reala bio "za prsa" ispred Oliveire u trenutku inicijalnog pasa.

To nije obeshrabrilo pre svih Benzemu, iako je rezultat ostao 0:1 posle druge lopte koju je poslao u mrežu.

Zidan je debitovao pobedama u Madridu nad Seltom (2:0) i Ueskom (3:2), kada je Benzema postigao pogodak u 89. minutu, posle čega je usledio i prvi poraz ove nedelje na "Mestalji".

Madriđani, poraženi u sredu uveče u derbiju sa Valensijom na "Mestalji", nastavili su da igraju unapred, a četiri minuta kasnije Asensio je odigrao "1 na 1" sa Anhelom Valdesom, "izlomio" popularnog Kotea i desnom (slabijom) nogom poslao savršen centaršut na Benzovo čelo.

Preslikana je bila akcija posle koje je Kros, sa iste strane, poslao jednako tačnu loptu u srce šesnaesterca i izazvao centarfora da pokaže zbog čega je njegova pozicija u špicu najvećeg kluba na svetu i desetu sezonu u nizu "zaključana".

Benzema je danas postigao 25. i 26. gol u sezoni.

Rezultati 31. kola:

subota

Đirona - Espanjol 1:2 (0:0)
/Stuani 79 - Darder 59, 88/

Real Madrid - Eibar 2:1 (0:1)
/Benzema 59, 81 - Kardona 39/

Rajo Valjekano - Valensija 2:0 (1:0)
/De Tomas 32, Suarez 91/

Barselona - Atletiko Madrid (20.45)

nedelja

Alaves - Leganes (12.00)
Hetafe - Atletik Bilbao (14.00)
Valjadolid - Sevilja (16.15)
Selta - Real Sosijedad (18.30)
Levante - Ueska
Betis - Viljareal (20.45)

Tabela: Barselona 70, Atletiko 62, Real (+1) 60, Hetafe 47, Valensija (+1) 46, Sevilja 46, Alaves 44, Atletik 43, Sosijedad 40, Betis 40, Leganes 39, Eibar (+1) 39, Espanjol (+1) 38, Đirona (+1) 34, Levante 32, Valjadolid 30, Viljareal 30, Selta 29, Rajo (+1) 27, Ueska 23.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar