ИТА: "Бикови" заустављени у Парми на путу ка ЛШ!

Торино ремизирао са Пармом и испустио важне бодове у борби за европска такмичења.  Парма укротила Бикове, мисли о Лиги шампиона нису биле реалне.  Само бод за екипу Валтера Мацарија - 0:0.

Фудбал 06.04.2019 | 21:30
ИТА: "Бикови" заустављени у Парми на путу ка ЛШ!
Торино је стао у Парми, где није успео да искористи посед и конкретније прилике пред голом ривала, па је морао да се задовољи освојеним бодом, иако је желео сва три. Домаћин је добро покрио простор пред својим голом, ослањао се искључиво на контранападе и то му је донело вредан бод - 0:0.

Биковима је ово био 13. реми у сезони, нису успели да направе нови корак ка тимовима са самог врха табеле, па заиста није реално говорити о томе да би екипа Валтера Мацарија могла да се умеша у борбу за пласман у Лигу шампиона.

Квалитет фудбала није био превише висок, гости нису успели да направе много прилика пред голом Луиђијем Сепом, али су имали три-четири солдне ситуације из којих су могли да дођу до жељеног поготка. У тим ситуацијама опробали су се Базели, Беренгер и Белоти, док ће највећа жал остати за контранападом из 80. минута утакмице када је Виторио Парађини упропасти ситуацију три на један и пропустио прилику да асистира Симонеу Зази, који би се нашао сам пред противничким чуваром мреже.

Бикови су остали на шесто месту са три бода мање и утакмицом више од четвртопласираног Милана, док је Парма на 12. месту са 34 освојена бода, то је седам више од Болоње која је прва испод црте.

Серијом добрих резултата у којој је у посљедњих 10 утакмица уписао само један пораз Торино  је дошао су ситуацију да се бори за Лигу шампиона, али је у суботу заустављен у Парми.

Екипа Валтера Мацарија, додуше, није поражена, премијерни меч 31. кола Серије А на Енио Тардинију је завршен ремијем 0:0, али су „бикови“ пропустили прилику да се тријумфом изједначе са Аталантом и изврше додатни притисак на Милан.

Жалиће гости за ситуацијом из 81. минута када је Виторио Париђини у одличној ситуацији шутирао директно у Сепеа.

Да је резервиста Торина додао усамљеном Зази на десној страни гости би можда и избјегли 12. реми у гостима, а укупно 13. у сезони.

Без повријеђеног Жервиња знало се да ће Парма тешко до гола Салватореа Сиригуа, а најбољу прилику за домаће пропустио је Рикардо Гаљоло у 62. минуту. Дефанзивац Парме нашао се у доброј шанси послије спуштене лопте главом у петерац, али је промашио цијелу лопту на само неколико метара од гола.

Парма је овим ремијем прекинула серију од три узастопна пораза и избјегла нови неуспјех којим би поново угрозила опстанак у Серији А.

Серија А, 31. коло:

Парма – Торино 0:0

Јувентус – Милан 2:1 (0:1)
/Дибала 60 пенал, Кан 84 – Пјонтек 39/

Сампдорија – Рома 20.30

Недјеља

Фиорентина – Фрозиноне 12.30
Каљари – СПАЛ 15.00
Удинезе – Емполи
Интер - Аталанта 18.00
Лацио - Сасуоло
Наполи – Ђенова 20.30
Болоња – Кјево

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 84, Наполи 63, Интер 56, Милан (+1) 52, Аталанта 51, Торино 49, Лацио (-1) 48, Рома 48, Сампдорија 45, Фиорентина 39, Сасуоло 35, Парма (+1) 34, Ђенова 33, Каљари 33, СПАЛ 32, Удинезе (-1) 29, Емполи 28, Болоња 27, Фрозиноне 20, Кјево 11*

*Напомена: Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар