ITA: "Bikovi" zaustavljeni u Parmi na putu ka LŠ!

Torino remizirao sa Parmom i ispustio važne bodove u borbi za evropska takmičenja.  Parma ukrotila Bikove, misli o Ligi šampiona nisu bile realne.  Samo bod za ekipu Valtera Macarija - 0:0.

Fudbal 06.04.2019 | 21:30
ITA: "Bikovi" zaustavljeni u Parmi na putu ka LŠ!
Torino je stao u Parmi, gde nije uspeo da iskoristi posed i konkretnije prilike pred golom rivala, pa je morao da se zadovolji osvojenim bodom, iako je želeo sva tri. Domaćin je dobro pokrio prostor pred svojim golom, oslanjao se isključivo na kontranapade i to mu je donelo vredan bod - 0:0.

Bikovima je ovo bio 13. remi u sezoni, nisu uspeli da naprave novi korak ka timovima sa samog vrha tabele, pa zaista nije realno govoriti o tome da bi ekipa Valtera Macarija mogla da se umeša u borbu za plasman u Ligu šampiona.

Kvalitet fudbala nije bio previše visok, gosti nisu uspeli da naprave mnogo prilika pred golom Luiđijem Sepom, ali su imali tri-četiri soldne situacije iz kojih su mogli da dođu do željenog pogotka. U tim situacijama oprobali su se Bazeli, Berenger i Beloti, dok će najveća žal ostati za kontranapadom iz 80. minuta utakmice kada je Vitorio Parađini upropasti situaciju tri na jedan i propustio priliku da asistira Simoneu Zazi, koji bi se našao sam pred protivničkim čuvarom mreže.

Bikovi su ostali na šesto mestu sa tri boda manje i utakmicom više od četvrtoplasiranog Milana, dok je Parma na 12. mestu sa 34 osvojena boda, to je sedam više od Bolonje koja je prva ispod crte.

Serijom dobrih rezultata u kojoj je u posljednjih 10 utakmica upisao samo jedan poraz Torino  je došao su situaciju da se bori za Ligu šampiona, ali je u subotu zaustavljen u Parmi.

Ekipa Valtera Macarija, doduše, nije poražena, premijerni meč 31. kola Serije A na Enio Tardiniju je završen remijem 0:0, ali su „bikovi“ propustili priliku da se trijumfom izjednače sa Atalantom i izvrše dodatni pritisak na Milan.

Žaliće gosti za situacijom iz 81. minuta kada je Vitorio Pariđini u odličnoj situaciji šutirao direktno u Sepea.

Da je rezervista Torina dodao usamljenom Zazi na desnoj strani gosti bi možda i izbjegli 12. remi u gostima, a ukupno 13. u sezoni.

Bez povrijeđenog Žervinja znalo se da će Parma teško do gola Salvatorea Sirigua, a najbolju priliku za domaće propustio je Rikardo Galjolo u 62. minutu. Defanzivac Parme našao se u dobroj šansi poslije spuštene lopte glavom u peterac, ali je promašio cijelu loptu na samo nekoliko metara od gola.

Parma je ovim remijem prekinula seriju od tri uzastopna poraza i izbjegla novi neuspjeh kojim bi ponovo ugrozila opstanak u Seriji A.

Serija A, 31. kolo:

Parma – Torino 0:0

Juventus – Milan 2:1 (0:1)
/Dibala 60 penal, Kan 84 – Pjontek 39/

Sampdorija – Roma 20.30

Nedjelja

Fiorentina – Frozinone 12.30
Kaljari – SPAL 15.00
Udineze – Empoli
Inter - Atalanta 18.00
Lacio - Sasuolo
Napoli – Đenova 20.30
Bolonja – Kjevo

TABELA: Juventus (+1) 84, Napoli 63, Inter 56, Milan (+1) 52, Atalanta 51, Torino 49, Lacio (-1) 48, Roma 48, Sampdorija 45, Fiorentina 39, Sasuolo 35, Parma (+1) 34, Đenova 33, Kaljari 33, SPAL 32, Udineze (-1) 29, Empoli 28, Bolonja 27, Frozinone 20, Kjevo 11*

*Napomena: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar