Саво послије два меча дао дијагнозу...

Стање је такво да не може да се промени ни лако, ни брзо. . .  Нови тренер Партизана најавио да ће се и даље ослањати на искусније играче.

Фудбал 07.04.2019 | 09:45
Саво послије два меча дао дијагнозу...
Лека има, али до излечења не може да дође тако лако, ни брзо, констатовао је “доктор” Саво Милошевић после прве две утакмице на клупи Партизана. Нови тренер црно-белих је прву утакмицу изгубио од Напретка (1:0), па другу добио, после преокрета, против Чукаричког (3:2), а сада га чека дуел са Војводином у Новом Саду, трећи меч у само недељу дана.

Као што је рекао и када је дошао на клупу Партизана: за тих недељу дана не може много тога да промени, али може да стекне јасну слику о проблемима у тиму, о могућностима сваког појединца, о оном што је потребно за финиш сезоне и за летњи прелазни рок.

Када буде Милошевић  пред излазак на терен на Карађорђу давао завршне инструкције играчима, рећи ће им: Наставите тамо где сте стали против Чукаричког!

“Што се тиче утакмице у Новом Саду, много је битнија него што може да изгледа. Јесте нам пријала победа у среду, али то је само једна утакмица. Да бисмо изашли из кризе, потребан је континуитет, тако да је утакмица и резултатски битна. Победа над Чукаричким је психолошки добро утицала на екипу, као и начин на који смо извојевали победу. Радује ме јер смо стекли још јаснију слику, јер су играчи схватили који је пут, а то је можда највећи значај ове победе”, поручио је Саво Милошевић.

Тренер црно-белих одлучно одбацује све прице како би за Партизан било боље да буде четврти на крају регуларног дела, јер би у том случају последњи првенствени дерби играо на свом терену.

“Дуго сам у домаћој јавности, али ако ме неко није упознао: ја нисам неко ко калкулише, немам такве ствари у глави. Чуо сам те приче да је можда боље да будемо четврти, али по мојој рачуници апсолутно нам више одговара да будемо трећи  и зато нам је јако битна утакмица у Новом Саду”.

Неких нових већих промена у саставу и игри неће бити, јер како тврди Милошевић, тренутно ни не сме да их буде.

“Радићемо и даље опрезно са екипом, јер је стекла аутоматизме, а њих је њих јако тешко мењати. Ми смо пробали у последњој утакмици да променимо само неке детаље у оквиру тога, да не бисмо изазвали тотални колапс”.

Дотакао се Милошевић и појединих играча Партизана: Валијентеа, Закарића, Николића, Тошића…

“Последња линија у минуле две утакмице је била принудни избор. Да сам имао све здраве играче на окупу, она би, можда, другачије изгледала. Валијенте је веома одговоран момак, дисциплинован, феноменално се понаша. Не могу да залазим у селекцију ове екипе, јер нисам у њој учествовао. Знам да сви играчи могу много боље. Тражимо и најбољу позицију за сваког играча. Тошића смо вратили десно, јер је ту можда и најбољи играч у лиги, а што се тиче Закарића, имам у глави његове склоности и жеље за будућност, али сада је екипи потребан на овој позицији. Немања Николић је играч који може више него што је пружао”.

Открио је Милошевић да му је Војводина лежала у играчким данима.

“Док сам играо, Војводини сам дао највише голова. После тога, из неког разлога, као директор у ФСС, најбољу сарадњу сам имао са Новосађанима. Више од других клубова су стављали интерес репрезентације у први план. Жао ми је што је ситуација таква да и нама и њима требају бодови”.

Тренер црно-белих је најавио да ће у овом моменту и даље више форсирати искусније играче.

“Настојаћемо да група играча на коју смо се ослонили изнесе цео терет до краја, бар у овом првом моменту, а надам се да ћемо ускоро створити амбијент у коме ћемо мало више шанси моћи да дамо млађима. Та одлука се не тиче одсуства квалитета, већ је атмосфера тешка за стварања младих”.

Шеф струке црно-белих је истакао да га не интересује ко суди утакмице Партизану, нити жели да се арбитрима меша судијама у посао, али да апсолутно подржава увођење ВАР технологије.

"Апсолутно сам за то. Људи истичу да је ВАР негде заказао, али ако закаже једном после 30 добрих одлука онда смо успели, ипак, да поправимо регуларност такмичења. Боље да направимо једну, него 31 грешку.  Не разумем људе који су против ВАР-а, њихову аргументацију, није ми јасно зашто, уопште, полемишемо око нечега што је толико евидентно. Технологија може све проблеме да реши", поручио је Саво Милошевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар