Savo poslije dva meča dao dijagnozu...

Stanje je takvo da ne može da se promeni ni lako, ni brzo. . .  Novi trener Partizana najavio da će se i dalje oslanjati na iskusnije igrače.

Fudbal 07.04.2019 | 09:45
Savo poslije dva meča dao dijagnozu...
Leka ima, ali do izlečenja ne može da dođe tako lako, ni brzo, konstatovao je “doktor” Savo Milošević posle prve dve utakmice na klupi Partizana. Novi trener crno-belih je prvu utakmicu izgubio od Napretka (1:0), pa drugu dobio, posle preokreta, protiv Čukaričkog (3:2), a sada ga čeka duel sa Vojvodinom u Novom Sadu, treći meč u samo nedelju dana.

Kao što je rekao i kada je došao na klupu Partizana: za tih nedelju dana ne može mnogo toga da promeni, ali može da stekne jasnu sliku o problemima u timu, o mogućnostima svakog pojedinca, o onom što je potrebno za finiš sezone i za letnji prelazni rok.

Kada bude Milošević  pred izlazak na teren na Karađorđu davao završne instrukcije igračima, reći će im: Nastavite tamo gde ste stali protiv Čukaričkog!

“Što se tiče utakmice u Novom Sadu, mnogo je bitnija nego što može da izgleda. Jeste nam prijala pobeda u sredu, ali to je samo jedna utakmica. Da bismo izašli iz krize, potreban je kontinuitet, tako da je utakmica i rezultatski bitna. Pobeda nad Čukaričkim je psihološki dobro uticala na ekipu, kao i način na koji smo izvojevali pobedu. Raduje me jer smo stekli još jasniju sliku, jer su igrači shvatili koji je put, a to je možda najveći značaj ove pobede”, poručio je Savo Milošević.

Trener crno-belih odlučno odbacuje sve price kako bi za Partizan bilo bolje da bude četvrti na kraju regularnog dela, jer bi u tom slučaju poslednji prvenstveni derbi igrao na svom terenu.

“Dugo sam u domaćoj javnosti, ali ako me neko nije upoznao: ja nisam neko ko kalkuliše, nemam takve stvari u glavi. Čuo sam te priče da je možda bolje da budemo četvrti, ali po mojoj računici apsolutno nam više odgovara da budemo treći  i zato nam je jako bitna utakmica u Novom Sadu”.

Nekih novih većih promena u sastavu i igri neće biti, jer kako tvrdi Milošević, trenutno ni ne sme da ih bude.

“Radićemo i dalje oprezno sa ekipom, jer je stekla automatizme, a njih je njih jako teško menjati. Mi smo probali u poslednjoj utakmici da promenimo samo neke detalje u okviru toga, da ne bismo izazvali totalni kolaps”.

Dotakao se Milošević i pojedinih igrača Partizana: Valijentea, Zakarića, Nikolića, Tošića…

“Poslednja linija u minule dve utakmice je bila prinudni izbor. Da sam imao sve zdrave igrače na okupu, ona bi, možda, drugačije izgledala. Valijente je veoma odgovoran momak, disciplinovan, fenomenalno se ponaša. Ne mogu da zalazim u selekciju ove ekipe, jer nisam u njoj učestvovao. Znam da svi igrači mogu mnogo bolje. Tražimo i najbolju poziciju za svakog igrača. Tošića smo vratili desno, jer je tu možda i najbolji igrač u ligi, a što se tiče Zakarića, imam u glavi njegove sklonosti i želje za budućnost, ali sada je ekipi potreban na ovoj poziciji. Nemanja Nikolić je igrač koji može više nego što je pružao”.

Otkrio je Milošević da mu je Vojvodina ležala u igračkim danima.

“Dok sam igrao, Vojvodini sam dao najviše golova. Posle toga, iz nekog razloga, kao direktor u FSS, najbolju saradnju sam imao sa Novosađanima. Više od drugih klubova su stavljali interes reprezentacije u prvi plan. Žao mi je što je situacija takva da i nama i njima trebaju bodovi”.

Trener crno-belih je najavio da će u ovom momentu i dalje više forsirati iskusnije igrače.

“Nastojaćemo da grupa igrača na koju smo se oslonili iznese ceo teret do kraja, bar u ovom prvom momentu, a nadam se da ćemo uskoro stvoriti ambijent u kome ćemo malo više šansi moći da damo mlađima. Ta odluka se ne tiče odsustva kvaliteta, već je atmosfera teška za stvaranja mladih”.

Šef struke crno-belih je istakao da ga ne interesuje ko sudi utakmice Partizanu, niti želi da se arbitrima meša sudijama u posao, ali da apsolutno podržava uvođenje VAR tehnologije.

"Apsolutno sam za to. Ljudi ističu da je VAR negde zakazao, ali ako zakaže jednom posle 30 dobrih odluka onda smo uspeli, ipak, da popravimo regularnost takmičenja. Bolje da napravimo jednu, nego 31 grešku.  Ne razumem ljude koji su protiv VAR-a, njihovu argumentaciju, nije mi jasno zašto, uopšte, polemišemo oko nečega što je toliko evidentno. Tehnologija može sve probleme da reši", poručio je Savo Milošević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar