Федерера "стигле" године: Тијело ми је вриштало...!

Швајцарац признаје да се у Мајамију жестоко борио са противницима, али и "крштеницом"!

Тенис 09.04.2019 | 22:15
Федерера "стигле" године: Тијело ми је вриштало...!
Роџер Федерер, упркос томе што има 37 година, држи корак са најбољима. Напредовао је до четврте позиције на АТП листи, након што је освојио титулу на мастерсу у Мајамију.

Ипак, Федерер је после успеха, укупно 28. мастерс трофеја и 101. АТП титуле у каријери, признао да је једва чекао завршетак финалног меча против Џона Изнера.

"Неопходан ми је одмор. Рекао сам мом тиму да је моје тело вриштало последњих неколико дана у Мајамију и замолио сам их за паузу. Играо сам без прекида четири недеље и било је веома напорно", искрено је признао Роџер Федерер.

Он ће имати месец дана да "напуни батерије" и припреми се за сезону шљаке.

Најавио је учешће на мастерсу у Мадриду, који стартује 3. маја, који би требало да буде припрема за наступ на Ролан Гаросу.

"Одморићу и онда почети припрему за турнире на шљаци. Не знам шта су моји тренери припремили, али сам сигуран да неће бити 'паклено'. Радујем се том изазову, јер дуго нисам играо на шљаци. Желим да се добро припремим и да играм без притиска. Практично, већ три године нисам играо на шљаци, тако да ће бити занимљиво видети колико могу", навео је освајач 20 гренд слем пехара, од којих је само један са Ролан Гароса.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар