Federera "stigle" godine: Tijelo mi je vrištalo...!

Švajcarac priznaje da se u Majamiju žestoko borio sa protivnicima, ali i "krštenicom"!

Tenis 09.04.2019 | 22:15
Federera "stigle" godine: Tijelo mi je vrištalo...!
Rodžer Federer, uprkos tome što ima 37 godina, drži korak sa najboljima. Napredovao je do četvrte pozicije na ATP listi, nakon što je osvojio titulu na mastersu u Majamiju.

Ipak, Federer je posle uspeha, ukupno 28. masters trofeja i 101. ATP titule u karijeri, priznao da je jedva čekao završetak finalnog meča protiv Džona Iznera.

"Neophodan mi je odmor. Rekao sam mom timu da je moje telo vrištalo poslednjih nekoliko dana u Majamiju i zamolio sam ih za pauzu. Igrao sam bez prekida četiri nedelje i bilo je veoma naporno", iskreno je priznao Rodžer Federer.

On će imati mesec dana da "napuni baterije" i pripremi se za sezonu šljake.

Najavio je učešće na mastersu u Madridu, koji startuje 3. maja, koji bi trebalo da bude priprema za nastup na Rolan Garosu.

"Odmoriću i onda početi pripremu za turnire na šljaci. Ne znam šta su moji treneri pripremili, ali sam siguran da neće biti 'pakleno'. Radujem se tom izazovu, jer dugo nisam igrao na šljaci. Želim da se dobro pripremim i da igram bez pritiska. Praktično, već tri godine nisam igrao na šljaci, tako da će biti zanimljivo videti koliko mogu", naveo je osvajač 20 grend slem pehara, od kojih je samo jedan sa Rolan Garosa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar