Гатузу је прекипело, спрема се да сам оде!

Гомила кандидата за клупу Милана! Легенда не може више да трпи тензије на релацији са Леонардом.

Фудбал 10.04.2019 | 18:00
Гатузу је прекипело, спрема се да сам оде!
Брдима и долинама иде Ђенаро Гатузо откако је сео на клупу Милана. Ове сезоне је био на ивици отказа, потом је направио низ сјајних резултата и нико више помињао његов одлазак, али последњих дана се опет прича о смени.

Изгледа да му је доста свега и да му је прекипело због таквог третмана у Милану, па озбиљно размишља да сам оде на крају сезоне и да не чека одлуку клуба.

Гатузу смета што се током целе сезоне спекулише његовом сменом и што директор Леонардо није урадио довољно да га заштити и да оповргне те гласине. Штавише, извесно је да је Леонардо тај од којег и потичу гласине и због којег Гатузо нема мира у раду са екипом.

Њих двојица су некадашњи сиаграчи. Закачили су се на крају Леонардовог и почетку Гатузовогиграчког мандата у Милану, а касније је Леонардо једну сезону био тренер Гатузу. Никада нису имали неки посебан однос, а када је Леонардо прешао у Интер, Гатузо је заузео став навијача за које је Бразилац постао издајник. Чак постоји и видео снимак на којем Гатузо са Милановим ултрасима пева погрдне песме о Леонарду и вређа га.



Повратком Бразилца у клуб, Гатузо се нашао у тешкој ситуацији. Леонардо није хтео да га мења одмах јер није имао друго решење, али никада није ни пружио праву подршку тренеру. Гатузо је до сада имао штит од стране другог директора и некадашњег саиграча Паола Малдинија који је у хијерархији испод Леонарда, али његова реч има тежину. Малдини није могао да отпусти дугогодишњег пријатеља и радио је на смиривању тензија у односу Леонарда и Гатуза. Када су се резултати поправили почетком године, деловало је да су проблеми прошлост. Али са новом кризом Росонера, однос између Леонарда и Гатуза је опет отворио стари антагонизам.

Леонардов константан притисак на Гатуза и стална упозорења да мора да заврши међу четири и пласира се у Лигу шампиона су дозлогрдили тренеру. Поготово откако је Леонардо почео да му се меша у састав тима и да износи идеје о томе ко треба, а ко не треба да игра.

Миланска Газета дело Спорт данас пише да је Гатузо близу одлуке да напусти клуб на крају сезоне. Ма шта да буде до краја и без обзира да ли ће изборити пласман у Лигу шампиона. Не види перспективу у сарадњи са Леонардом којег су ту поставиле газде из Елиота и чија позиција је сигурна. Као клупска легенда и човек јако привржен Милану, Гатузо не жели да због тензија између њега и Леонарда трпе клуб и екипа. Сматра да је у општем интересу да се повуче из сталних трзавица које дестабилизују Милан.

Да Леонардо одавно ради о глави актуелном тренеру, говори и константно појављивање имена потенцијалних наследника. Претходних месеци су се као Леонардове жеље помињали Арсен Венгер, Антонио Конте, Маурицио Сари, Симоне Инзаги, Роберто де Зерби, а последњих дана чак МаурисиоПокетино и Унај Емери.

Гатузо је недавно рекао да ће све испричати за два месеца када се сезона заврши и претпоставља се да је ту мислио на однос који је током сезоне имао са управом.

Милан је имао сјајну позицију да закорачи у Лигу шампиона све док недвано није поражен у градском дербију, а онда су следили неуспеси против Сампдорије и Удинезеа. Треће место је сада далеко, а и четврто се озбиљно клима Росонерима. За петама им је и Лацио који следећег викенда гостује на Сан Сира у дербију који би могао много да одлучи о пласману у Лигу шампиона.

Ако Милан опет извиси за пласман у елитно такмичење, неко ће морати да сноси кривицу. Највероватније Гатузо и зато он размишља да предухитри Леонарда. Он је као тренер имао добрих и лоших потеза током сезоне. Правио је неке озбиљне грешке, али чини се да није ништа мањи кривац од клуба. Милан је од лета 2017. године потрошио 377.500.000 евра на куповине нових играча. Примера ради, Манчестер Сити који се сматра пребогатим клубом који купује све што жели је у истом периоду потрошио 394.000.000 евра и зарадио 23.000.000 евра више од Росонера на продајама играча што значи да је мањем финансијском минусу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар