Gatuzu je prekipelo, sprema se da sam ode!

Gomila kandidata za klupu Milana! Legenda ne može više da trpi tenzije na relaciji sa Leonardom.

Fudbal 10.04.2019 | 18:00
Gatuzu je prekipelo, sprema se da sam ode!
Brdima i dolinama ide Đenaro Gatuzo otkako je seo na klupu Milana. Ove sezone je bio na ivici otkaza, potom je napravio niz sjajnih rezultata i niko više pominjao njegov odlazak, ali poslednjih dana se opet priča o smeni.

Izgleda da mu je dosta svega i da mu je prekipelo zbog takvog tretmana u Milanu, pa ozbiljno razmišlja da sam ode na kraju sezone i da ne čeka odluku kluba.

Gatuzu smeta što se tokom cele sezone spekuliše njegovom smenom i što direktor Leonardo nije uradio dovoljno da ga zaštiti i da opovrgne te glasine. Štaviše, izvesno je da je Leonardo taj od kojeg i potiču glasine i zbog kojeg Gatuzo nema mira u radu sa ekipom.

Njih dvojica su nekadašnji siagrači. Zakačili su se na kraju Leonardovog i početku Gatuzovogigračkog mandata u Milanu, a kasnije je Leonardo jednu sezonu bio trener Gatuzu. Nikada nisu imali neki poseban odnos, a kada je Leonardo prešao u Inter, Gatuzo je zauzeo stav navijača za koje je Brazilac postao izdajnik. Čak postoji i video snimak na kojem Gatuzo sa Milanovim ultrasima peva pogrdne pesme o Leonardu i vređa ga.



Povratkom Brazilca u klub, Gatuzo se našao u teškoj situaciji. Leonardo nije hteo da ga menja odmah jer nije imao drugo rešenje, ali nikada nije ni pružio pravu podršku treneru. Gatuzo je do sada imao štit od strane drugog direktora i nekadašnjeg saigrača Paola Maldinija koji je u hijerarhiji ispod Leonarda, ali njegova reč ima težinu. Maldini nije mogao da otpusti dugogodišnjeg prijatelja i radio je na smirivanju tenzija u odnosu Leonarda i Gatuza. Kada su se rezultati popravili početkom godine, delovalo je da su problemi prošlost. Ali sa novom krizom Rosonera, odnos između Leonarda i Gatuza je opet otvorio stari antagonizam.

Leonardov konstantan pritisak na Gatuza i stalna upozorenja da mora da završi među četiri i plasira se u Ligu šampiona su dozlogrdili treneru. Pogotovo otkako je Leonardo počeo da mu se meša u sastav tima i da iznosi ideje o tome ko treba, a ko ne treba da igra.

Milanska Gazeta delo Sport danas piše da je Gatuzo blizu odluke da napusti klub na kraju sezone. Ma šta da bude do kraja i bez obzira da li će izboriti plasman u Ligu šampiona. Ne vidi perspektivu u saradnji sa Leonardom kojeg su tu postavile gazde iz Eliota i čija pozicija je sigurna. Kao klupska legenda i čovek jako privržen Milanu, Gatuzo ne želi da zbog tenzija između njega i Leonarda trpe klub i ekipa. Smatra da je u opštem interesu da se povuče iz stalnih trzavica koje destabilizuju Milan.

Da Leonardo odavno radi o glavi aktuelnom treneru, govori i konstantno pojavljivanje imena potencijalnih naslednika. Prethodnih meseci su se kao Leonardove želje pominjali Arsen Venger, Antonio Konte, Mauricio Sari, Simone Inzagi, Roberto de Zerbi, a poslednjih dana čak MaurisioPoketino i Unaj Emeri.

Gatuzo je nedavno rekao da će sve ispričati za dva meseca kada se sezona završi i pretpostavlja se da je tu mislio na odnos koji je tokom sezone imao sa upravom.

Milan je imao sjajnu poziciju da zakorači u Ligu šampiona sve dok nedvano nije poražen u gradskom derbiju, a onda su sledili neuspesi protiv Sampdorije i Udinezea. Treće mesto je sada daleko, a i četvrto se ozbiljno klima Rosonerima. Za petama im je i Lacio koji sledećeg vikenda gostuje na San Sira u derbiju koji bi mogao mnogo da odluči o plasmanu u Ligu šampiona.

Ako Milan opet izvisi za plasman u elitno takmičenje, neko će morati da snosi krivicu. Najverovatnije Gatuzo i zato on razmišlja da preduhitri Leonarda. On je kao trener imao dobrih i loših poteza tokom sezone. Pravio je neke ozbiljne greške, ali čini se da nije ništa manji krivac od kluba. Milan je od leta 2017. godine potrošio 377.500.000 evra na kupovine novih igrača. Primera radi, Mančester Siti koji se smatra prebogatim klubom koji kupuje sve što želi je u istom periodu potrošio 394.000.000 evra i zaradio 23.000.000 evra više od Rosonera na prodajama igrača što znači da je manjem finansijskom minusu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar