Тежак ударац за Лион, одлазе Фекир и Депај!

Може ли клуб да извуче 100. 000. 000 евра? Ако не можеш да их задржиш, пробај бар да оствариш велику добит!

Фудбал 13.04.2019 | 23:00
Тежак ударац за Лион, одлазе Фекир и Депај!
Лионов план да се стабилизује у европској фудбалској елити могао би да претрпи два снажна ударца и поништи све што је учињено у претходних неколико сезона. Као гром из ведра неба одјекнуле су вести да клуб на лето планирају да напусте двојица најважнијих играча у тиму Бруна Женесија - капитен Набил Фекир и Мемфис Депај.

Реномирани француски лист Екип тврди да је Депај већ обавио разговор с клупским челницима и најавио им да је спреман за излазни трансфер на лето. Холандски репрезентативац успео је у Лиону да опорави каријеру која је доживела суноврат током времена на Олд Трафорду, а са првим човеком Жан Мишелом Олом створио је посебну конекцију. Упркос томе Депај жели да окрене нови лист у каријери јер сматра да је у Лиги 1 довољно показао. Циљ му је да се докаже на највећој сцени, у опреми једног од десет највећих европских клубова.

Ола је ту вест, наводно, тешка срца прихватио, али је и Мемфису јасно ставио до знања да неће прихватити ниједну понуду испод 30.000.000 евра. Највећи проблем за Лион у овом тренутку јесте Мемфисова репутација лошег момка која га непрестано прати. Холанђанин је често мета жуте штампе због својих активности ван терена, што га не чини примамљивим кандидатом за све европске великане, иако је неспорно да му је форма у узлазној путањи на клупском и репрезентативном нивоу.

У овом тренутку Депај нема ниједну конкретну понуду, мада се шушка да би могао да буде мета Јиргена Клопа ако би пропали разговори са Ричарлисоном из Евертона, у случају да Садио Манезаиста постане главна мета мадридског Реала.

Фекиров случај је доста компликованији. Лионов капитен је у прелиминарним разговорима одбио да продужи уговор који истиче у јуну 2020. године, па је ово последња шанса за клуб да га прода и на њему заради озбиљнију суму новца.

Камен спотицања могла би да буде жеља Лионових челника да добије 70.000.000 евра, колико је Ливерпул требало да плати прошлог лета, али је тај трансфер под велом мистерије пропао у последњем тренутку.

Екип наводи да је Фекиров однос с агентом Жан Пјером Бернеом потпуно ишчезао јер сада комуницирају искључиво преко порука и мејлова, те да француски репрезентативац жели да потпуно раскине сваку сарадњу с њим по завршетку њиховог уговора 17. априла. Међутим, Берне је спреман да покрене судски поступак против Фекира и тако покуша да остане његов легални заступник. Исти лист тврди да је Фекир управо преко Бернеа одбио прву Лионову понуду за нови уговор и поставио своје услове које је клуб одмах окарактерисао као неприхватљиве.

Берне технички више не би требало да буде учесник разговора око продужетка уговора. Фекирсматра да га овај кочи у намери да оде у иностранство. Опет, Берне тврди да је он заслужан што је Фекир договорио трансфер у Ливерпул, али да је проблем настао због других ствари.

“Једно је то колено, али није само то. Прошао је медицинске, направио фотографије с Ливерпуловим дресом, али...“, открио је недавно Фекиров агент, који са Олом има одличан пословни однос годинама.

Први човек Лиона не жели да Фекир оде, али не жели ни да клуб западне у ситуацију у каквој је ПСЖ био с Адријеном Рабиоом, јер се нада доброј заради. Али, да ли је реално да Лион од продаје двојице играча узме бар 100.000.000 евра када се зна да Фекир улази у последњу годину уговора, а да Мемфис има ту сенку која га стално прати?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар