Težak udarac za Lion, odlaze Fekir i Depaj!

Može li klub da izvuče 100. 000. 000 evra? Ako ne možeš da ih zadržiš, probaj bar da ostvariš veliku dobit!

Fudbal 13.04.2019 | 23:00
Težak udarac za Lion, odlaze Fekir i Depaj!
Lionov plan da se stabilizuje u evropskoj fudbalskoj eliti mogao bi da pretrpi dva snažna udarca i poništi sve što je učinjeno u prethodnih nekoliko sezona. Kao grom iz vedra neba odjeknule su vesti da klub na leto planiraju da napuste dvojica najvažnijih igrača u timu Bruna Ženesija - kapiten Nabil Fekir i Memfis Depaj.

Renomirani francuski list Ekip tvrdi da je Depaj već obavio razgovor s klupskim čelnicima i najavio im da je spreman za izlazni transfer na leto. Holandski reprezentativac uspeo je u Lionu da oporavi karijeru koja je doživela sunovrat tokom vremena na Old Trafordu, a sa prvim čovekom Žan Mišelom Olom stvorio je posebnu konekciju. Uprkos tome Depaj želi da okrene novi list u karijeri jer smatra da je u Ligi 1 dovoljno pokazao. Cilj mu je da se dokaže na najvećoj sceni, u opremi jednog od deset najvećih evropskih klubova.

Ola je tu vest, navodno, teška srca prihvatio, ali je i Memfisu jasno stavio do znanja da neće prihvatiti nijednu ponudu ispod 30.000.000 evra. Najveći problem za Lion u ovom trenutku jeste Memfisova reputacija lošeg momka koja ga neprestano prati. Holanđanin je često meta žute štampe zbog svojih aktivnosti van terena, što ga ne čini primamljivim kandidatom za sve evropske velikane, iako je nesporno da mu je forma u uzlaznoj putanji na klupskom i reprezentativnom nivou.

U ovom trenutku Depaj nema nijednu konkretnu ponudu, mada se šuška da bi mogao da bude meta Jirgena Klopa ako bi propali razgovori sa Ričarlisonom iz Evertona, u slučaju da Sadio Manezaista postane glavna meta madridskog Reala.

Fekirov slučaj je dosta komplikovaniji. Lionov kapiten je u preliminarnim razgovorima odbio da produži ugovor koji ističe u junu 2020. godine, pa je ovo poslednja šansa za klub da ga proda i na njemu zaradi ozbiljniju sumu novca.

Kamen spoticanja mogla bi da bude želja Lionovih čelnika da dobije 70.000.000 evra, koliko je Liverpul trebalo da plati prošlog leta, ali je taj transfer pod velom misterije propao u poslednjem trenutku.

Ekip navodi da je Fekirov odnos s agentom Žan Pjerom Berneom potpuno iščezao jer sada komuniciraju isključivo preko poruka i mejlova, te da francuski reprezentativac želi da potpuno raskine svaku saradnju s njim po završetku njihovog ugovora 17. aprila. Međutim, Berne je spreman da pokrene sudski postupak protiv Fekira i tako pokuša da ostane njegov legalni zastupnik. Isti list tvrdi da je Fekir upravo preko Bernea odbio prvu Lionovu ponudu za novi ugovor i postavio svoje uslove koje je klub odmah okarakterisao kao neprihvatljive.

Berne tehnički više ne bi trebalo da bude učesnik razgovora oko produžetka ugovora. Fekirsmatra da ga ovaj koči u nameri da ode u inostranstvo. Opet, Berne tvrdi da je on zaslužan što je Fekir dogovorio transfer u Liverpul, ali da je problem nastao zbog drugih stvari.

“Jedno je to koleno, ali nije samo to. Prošao je medicinske, napravio fotografije s Liverpulovim dresom, ali...“, otkrio je nedavno Fekirov agent, koji sa Olom ima odličan poslovni odnos godinama.

Prvi čovek Liona ne želi da Fekir ode, ali ne želi ni da klub zapadne u situaciju u kakvoj je PSŽ bio s Adrijenom Rabioom, jer se nada dobroj zaradi. Ali, da li je realno da Lion od prodaje dvojice igrača uzme bar 100.000.000 evra kada se zna da Fekir ulazi u poslednju godinu ugovora, a da Memfis ima tu senku koja ga stalno prati?

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar