Дошло вријеме за укидање таксе

Потпредсједник Владе самопроглашеног Косова Фатмир Љимај изјавио је да је дошло вријеме за укидање такса на робу из Србије и да се преговара, након што је такса постигла дио свог циља.

Србија 06.04.2019 | 12:34
Дошло вријеме за укидање таксе
Љимај је рекао да партнери у коалиционој влади у Приштини имају различите погледе том питању и да је њихов став да се таксе не укидају без испуњавања одређених услова Београда, преноси Радио-телевизија Србије.

Он је навео да постоје сигнали из Србије да је "спремна да испуни неке од захтјева" самопроглашеног Косова.

"Вјерујемо да смо већ у фази у којој вјерујемо да смо остварили циљеве с таксом и да можемо да дођемо до закључка да Србија испуњава услове и тиме привремено обуставимо таксу под условом да Србија испуњава захтјеве /самопроглашеног/ Косова", рекао је Љимај у интервјуу за албанску ТВ станицу "Визион плус".

Љимај је закључио да Србија треба да призна стварност и призна самопроглашено Косово као независну државу.

"Постоје неки услови за које очекујемо од Србије да их испуни, а затим омогући /самопроглашеном/ Косову да се позабави овим питањем и да му пружи прилику да настави даље. У интересу је наших двеју земаља да озбиљно приступамо питању преговора. Ако започне дијалог или дијалог са условом, нико не може гарантовати и осигурати да једна од страна не постави нове услове на том путу. Такав дијалог или условљавање није у интересу било које земље", рекао је Љимај.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неђо.6.4.2019

06.04.2019 17:35

Стоко,клипане,свињо,сами сте себи накопали проблема.Мислили сте даћете уплашити Србију.Нећете дуго тако.

ОДГОВОРИТЕ