Došlo vrijeme za ukidanje takse

Potpredsjednik Vlade samoproglašenog Kosova Fatmir Ljimaj izjavio je da je došlo vrijeme za ukidanje taksa na robu iz Srbije i da se pregovara, nakon što je taksa postigla dio svog cilja.

Srbija 06.04.2019 | 12:34
Došlo vrijeme za ukidanje takse
Ljimaj je rekao da partneri u koalicionoj vladi u Prištini imaju različite poglede tom pitanju i da je njihov stav da se takse ne ukidaju bez ispunjavanja određenih uslova Beograda, prenosi Radio-televizija Srbije.

On je naveo da postoje signali iz Srbije da je "spremna da ispuni neke od zahtjeva" samoproglašenog Kosova.

"Vjerujemo da smo već u fazi u kojoj vjerujemo da smo ostvarili ciljeve s taksom i da možemo da dođemo do zaključka da Srbija ispunjava uslove i time privremeno obustavimo taksu pod uslovom da Srbija ispunjava zahtjeve /samoproglašenog/ Kosova", rekao je Ljimaj u intervjuu za albansku TV stanicu "Vizion plus".

Ljimaj je zaključio da Srbija treba da prizna stvarnost i prizna samoproglašeno Kosovo kao nezavisnu državu.

"Postoje neki uslovi za koje očekujemo od Srbije da ih ispuni, a zatim omogući /samoproglašenom/ Kosovu da se pozabavi ovim pitanjem i da mu pruži priliku da nastavi dalje. U interesu je naših dveju zemalja da ozbiljno pristupamo pitanju pregovora. Ako započne dijalog ili dijalog sa uslovom, niko ne može garantovati i osigurati da jedna od strana ne postavi nove uslove na tom putu. Takav dijalog ili uslovljavanje nije u interesu bilo koje zemlje", rekao je Ljimaj.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neđo.6.4.2019

06.04.2019 17:35

Stoko,klipane,svinjo,sami ste sebi nakopali problema.Mislili ste daćete uplašiti Srbiju.Nećete dugo tako.

ODGOVORITE