Кнежевић најавио тужбу у САД-у

"Атлас група" најавила је да ће због увођења стечаја и губитака насталих у периоду привремене управе у Атлас банци тужити Црну Гору пред међународном Вашингтонском конвенцијом за заштиту страних инвестиција и тражити 500 милиона евра на име процијењене штете.

Регион 06.04.2019 | 08:45
Кнежевић најавио тужбу у САД-у
"Атлас група" наводи да тужба може имати далекосежне финансијске посљедице по Црну Гору, те да ће подразумијевати арбитражне поступке, као и поступке пред међународним судовима.

У саопштење се истиче да ће држава морати да надокнади штету акционарима, штедишама и клијентима Атлас банке.

Из "Атлас групе" су објаснили, након што је Савјет Централне банке Црне Горе одлучио да уведе стечај у Атлас банци, да је у периоду привремене управе нанесена директна штета повјериоцима, те да ће предузети све радње које стоје на располагању пред домаћим и међународним судовима.

Атлас групе у саопштењу наводи како посједују сазнања да је једини циљ привремене управе од 7. децембра прошле године био да Атлас банка буде одведена у незаконити стечај с циљем омогућавања противправне имовинске другим лицима.

"Црна Гора је обавезна да штити стране инвестиције према међународно преузетим обавезама. Понашање црногорских државних органа јасно указује на више него озбиљне пропусте и противправно дјеловање у погледу свих активности према `Атлас групи`", наводи се у саопштењу.

Из "Атлас групе" су подсјетили да су поднесене четири тужбе Управном и Привредном суду.

Савјет Централне банке одлучио је јуче да уведе стечај у Атлас банку у власништву бизнисмена Душка Кнежевића.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дзоо

06.04.2019 06:50

Ауу мафијас да тузи дрзаву могло би проци да си у Србској онда би делио тал, овако друзе припреми пидзаму и пасту за зубе морас у спуз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реееџоо

06.04.2019 08:32

А јаке и државе

Name

НАТО

06.04.2019 12:07

НАТО углавном стити увлакаце нароцито кад се баве кокаином.

Name

ИСТИНА

06.04.2019 07:03

ОДЕ МИЛО НИЗ КАНАЛИЗАЦИЈУ ОБАВИО ЈЕ СТО ЈЕ ЗАПАД ОД ЊЕГА ТРАЗИО ПА СЕ И САМ МАЛО ЗАИГРАО. МИЛО САД У КАНАЛИЗАЦИЈИ ЦЕС БИТИ МЕДЈУ СВОЈИМА УСКОРО ЦЕМИ РУДОЊА ЗА ТОБОМ ПРАВДА ЗА ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ