Knežević najavio tužbu u SAD-u

"Atlas grupa" najavila je da će zbog uvođenja stečaja i gubitaka nastalih u periodu privremene uprave u Atlas banci tužiti Crnu Goru pred međunarodnom Vašingtonskom konvencijom za zaštitu stranih investicija i tražiti 500 miliona evra na ime procijenjene štete.

Region 06.04.2019 | 08:45
Knežević najavio tužbu u SAD-u
"Atlas grupa" navodi da tužba može imati dalekosežne finansijske posljedice po Crnu Goru, te da će podrazumijevati arbitražne postupke, kao i postupke pred međunarodnim sudovima.

U saopštenje se ističe da će država morati da nadoknadi štetu akcionarima, štedišama i klijentima Atlas banke.

Iz "Atlas grupe" su objasnili, nakon što je Savjet Centralne banke Crne Gore odlučio da uvede stečaj u Atlas banci, da je u periodu privremene uprave nanesena direktna šteta povjeriocima, te da će preduzeti sve radnje koje stoje na raspolaganju pred domaćim i međunarodnim sudovima.

Atlas grupe u saopštenju navodi kako posjeduju saznanja da je jedini cilj privremene uprave od 7. decembra prošle godine bio da Atlas banka bude odvedena u nezakoniti stečaj s ciljem omogućavanja protivpravne imovinske drugim licima.

"Crna Gora je obavezna da štiti strane investicije prema međunarodno preuzetim obavezama. Ponašanje crnogorskih državnih organa jasno ukazuje na više nego ozbiljne propuste i protivpravno djelovanje u pogledu svih aktivnosti prema `Atlas grupi`", navodi se u saopštenju.

Iz "Atlas grupe" su podsjetili da su podnesene četiri tužbe Upravnom i Privrednom sudu.

Savjet Centralne banke odlučio je juče da uvede stečaj u Atlas banku u vlasništvu biznismena Duška Кneževića.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dzoo

06.04.2019 06:50

Auu mafijas da tuzi drzavu moglo bi proci da si u Srbskoj onda bi delio tal, ovako druze pripremi pidzamu i pastu za zube moras u spuz.

ODGOVORITE
Name

Reeedžoo

06.04.2019 08:32

A jake i države

Name

NATO

06.04.2019 12:07

NATO uglavnom stiti uvlakace narocito kad se bave kokainom.

Name

ISTINA

06.04.2019 07:03

ODE MILO NIZ KANALIZACIJU OBAVIO JE STO JE ZAPAD OD NJEGA TRAZIO PA SE I SAM MALO ZAIGRAO. MILO SAD U KANALIZACIJI CES BITI MEDJU SVOJIMA USKORO CEMI RUDONJA ZA TOBOM PRAVDA ZA DAVIDA

ODGOVORITE