Живјети у складу са природом

Основна је идеја комуне живот без стреса, односно према принципима по којима су живјели наши преци. Чланови живе у складу с природом.

Свијет 06.04.2019 | 07:46
Живјети у складу са природом
Серенбе је еко-комуна скривена међу четиристотинак хектара шумског подручја јужно од Атланте у Сједињеним Америчким Државама. Заједница је створена прије петнаестак година према дизајну архитекта др Филипа Таба и идејама брачног пара Нигрин који у њој живи.

Основна је идеја комуне живот без стреса, односно према принципима по којима су живјели наши преци. Чланови живе у складу с природом. Једу искључиво органску храну која се узгаја на локалним фармама, а на располагању имају и три гурманска ресторана.

Домове хладе и грију помоћу геотермалних топлинских пумпи, а велику пажњу посвећују здрављу и физичкој активности. Становници Серенбеа раде у врту, јашу коње и, куда год могу, иду пјешке.

Комуна пригрли садржаје за које има највише интереса без обзира на године, као што је велнес-центар, фитнес-центар са студијем за јогу и пилатес, а на располагању је и заједнички велики базен.

У Серенбеу је на цијени љубав према природи, страст према животу и заједници те креативност. Комуна потиче креативни рад те редовно организује бројна умјетничка предавања, изложбе, приказивања филмова за своје чланове, као и њихове госте.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар