Власт се не бави проблемима

Одлука Уставног суда БиХ о Дану Републике Српске поново је ујединила политичке представнике у Републици Српској. Предсједница Жељка Цвијановић окупила је лидере парламетарних политичких странака да би нашли одговор на ситуацију која је поново извађена из фиоке. Међутим, проблем је што се политички врх и даље бави тим питањима, а не стварним проблемима грађана у земљи, то је поручено у емисији Изазови на БН ТВ.

Република Српска 05.04.2019 | 23:27
Власт се не бави проблемима
Заједничка изјава. Јасан став. Српско јединство. Уставни суд и одлука о Дану Српске окупили су и ујединили иначе неуједињене политичаре.

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац каже да је Република Српска једино гарант опстанка српског народа у БиХ.

"Не могу да вјерујем да дијелови међународне заједнице и поједини политичари не одустају од тога да умање значај Републике Српске”, каже посланик ДНС-а Дарко Бањац.

“Што буде мање Републике Српске, то ће значити да ће БиХ као државна заједница ићи у нестанак.”

Потпредсједник СП-а Далибор Стевић не види никакву опасност.

“Ми смо јединствени, чак оваквим и сличним одлукама из прошлости, испливао је наш српски инат па смо још одлучнији и одређенији”, каже Стевић.

Члан Предсједништва ПДП-а Ненад Вуковић сматра да је веома добро што су се све странке на састакну код предсједнице појавиле као релевантне партије у Републици Српској.

„Добро је и што је тај јединствен глас отишао из Републике Српске и према БиХ и према међународној заједници. Уставни суд је испричана прича и нема потребе помињати какву он тежину има у овом формату“, додао је Вуковић.

- Досадашње искуство је показало да међу политичарима и нема неке искрености. Све се сведе на високу политику и крупне изјаве, грађани се, као и обично ставе у други план, а епилог буде са пуно помпе и никаквим резултатима.

“Ми смо прије посљедњег састанка код предсједнице Цвијановић имали састанак делегације политичких странака. Када смо иза камера и када отворено причамо о порблемима, слажемо се у рјешавању проблема”, каже потпредсједник СДС-а Недељко Гламочак.

Гламочак истиче да је на том састанку једна од констатација била да се тензије међу странкама спусте и да се релаксира политичка ситуација у Републици Српској.

“Дотакли смо се Изборног закона, уредништва РТРС, стања у јавним предузећима... И једна и друга страна су се сложиле око тога да се требају ти проблеми рјешавати... Међутим када све прође заборавимо шта смо причали и концентришемо се на једно ко је досљедан а ко није”, истиче Гламочак.

„Ми морамо да разговарамо, без обзира колико је тежак период био иза нас. Али постоје тренуци када се мора прећи преко неких ствари и сјести за сто. То не значи да су рођене неке љубави или да су заборављене ствари, али постоје тренуци одгворности када се мора разговарати“, додао је Вуковић.

У РС се могу доносити закони, Уставни суд ће те законе да поништава. то све говори да нема правне државе, система и ефекта, поручено је у емисији „Изазови“ и подвучено да се и са одлукама и законима ништа неће десити нити промјенити.



БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

резиме:

05.04.2019 21:37

Све у свему пресипање из супљег у празно. Вец видјено много, много пута!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рада

06.04.2019 06:18

Не мозе се власт бавити проблемима. Власт се бави финанцијским презивљавањем.

Name

Директ

05.04.2019 22:00

Власт у РС се И даље највисе бави сама собом и својим тајкунима, док народ је ту јос увијек у другом-трецем плану и то понајвисе када је у току предизборна кампања, као и када треба платити све веце порезе на све и сваста како би резим имао све висе пара за себе, како би кроз корупцију и недовољно Јаке институције правне дрзаве сто даље се одрзали на власти. То је власт ради власти, сто је уједно и један од разлога засто бјезе из РС људи и то без обзира на доба, пол, партијску припадност итд. јер болест звана болесна власт (која не зна за законе нити за то кад је доста) када нападне друство, она не бира вец све редом погадја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сгц

05.04.2019 22:42

НИКАД.СЕ.НИЈЕ.НИ.БАВИЛА.ПРОБЛЕМИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

06.04.2019 06:14

СТА ЈЕ КОРИСТ ОБИЦНОМ ЧОВЈЕКУ ОД ,,ОВАКВЕ,, ИЛИ ,,ОНАКВЕ,, РС, КАД МОРА ИЦИ У ДРУГУ ЗЕМЉУ ДА РАДИ ДА ПРЕХРАНИ ПОРОДИЦУ. САМО ОВИХ НЕКОЛИКО МЈЕСЕЦИ ИЗ ТРЕБИЊА ЈЕ У ДУБРОВНИК ОТИСЛО ДА РАДИ 3 000 ОСОБА. САМО 20 КИЛОМЕТАРА УДАЉЕНОСТИ А ЗАРАДА 3, 4 ПУТА ВЕЦА. ОД РС КОРИСТ ИМАЈУ САМО ПОЛИТИЦАРИ, ЊИХОВИ ПОЛТРОНИ, УХЉЕБИ, КРИМИНАЛЦИ ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.04.2019 07:14

Види нешто, твој коментар је веома занимљив, српски народ је 90-тих масовно позван у рат јер се у Хрватској и са Хрватима не може живјети, то је довело до опште катастрофе а види данас, на хиљаде Срба иде радити у Хрватску.??? Како је то могуће,,??? Како је могуће да Срби иду радити у "НДХ"??? Све је ово гола биједа и сиротиња, сиротиња је највише губила главе, некада је Требиње оптуживано за напад на Дубровник а данас Требињци иду на посао у тај исти Дубровник, траги-комична ситуација.

Name

велико постење

06.04.2019 07:55

Каква власт онисе баве само собом како и колико украсти за себе и како провест какву приватизацију за свој дзеп.

ОДГОВОРИТЕ