Vlast se ne bavi problemima

Odluka Ustavnog suda BiH o Danu Republike Srpske ponovo je ujedinila političke predstavnike u Republici Srpskoj. Predsjednica Željka Cvijanović okupila je lidere parlametarnih političkih stranaka da bi našli odgovor na situaciju koja je ponovo izvađena iz fioke. Međutim, problem je što se politički vrh i dalje bavi tim pitanjima, a ne stvarnim problemima građana u zemlji, to je poručeno u emisiji Izazovi na BN TV.

Republika Srpska 05.04.2019 | 23:27
Vlast se ne bavi problemima
Zajednička izjava. Jasan stav. Srpsko jedinstvo. Ustavni sud i odluka o Danu Srpske okupili su i ujedinili inače neujedinjene političare.

Potpredsjednik DNS-a Darko Banjac kaže da je Republika Srpska jedino garant opstanka srpskog naroda u BiH.

"Ne mogu da vjerujem da dijelovi međunarodne zajednice i pojedini političari ne odustaju od toga da umanje značaj Republike Srpske”, kaže poslanik DNS-a Darko Banjac.

“Što bude manje Republike Srpske, to će značiti da će BiH kao državna zajednica ići u nestanak.”

Potpredsjednik SP-a Dalibor Stević ne vidi nikakvu opasnost.

“Mi smo jedinstveni, čak ovakvim i sličnim odlukama iz prošlosti, isplivao je naš srpski inat pa smo još odlučniji i određeniji”, kaže Stević.

Član Predsjedništva PDP-a Nenad Vuković smatra da je veoma dobro što su se sve stranke na sastaknu kod predsjednice pojavile kao relevantne partije u Republici Srpskoj.

„Dobro je i što je taj jedinstven glas otišao iz Republike Srpske i prema BiH i prema međunarodnoj zajednici. Ustavni sud je ispričana priča i nema potrebe pominjati kakvu on težinu ima u ovom formatu“, dodao je Vuković.

- Dosadašnje iskustvo je pokazalo da među političarima i nema neke iskrenosti. Sve se svede na visoku politiku i krupne izjave, građani se, kao i obično stave u drugi plan, a epilog bude sa puno pompe i nikakvim rezultatima.

“Mi smo prije posljednjeg sastanka kod predsjednice Cvijanović imali sastanak delegacije političkih stranaka. Kada smo iza kamera i kada otvoreno pričamo o porblemima, slažemo se u rješavanju problema”, kaže potpredsjednik SDS-a Nedeljko Glamočak.

Glamočak ističe da je na tom sastanku jedna od konstatacija bila da se tenzije među strankama spuste i da se relaksira politička situacija u Republici Srpskoj.

“Dotakli smo se Izbornog zakona, uredništva RTRS, stanja u javnim preduzećima... I jedna i druga strana su se složile oko toga da se trebaju ti problemi rješavati... Međutim kada sve prođe zaboravimo šta smo pričali i koncentrišemo se na jedno ko je dosljedan a ko nije”, ističe Glamočak.

„Mi moramo da razgovaramo, bez obzira koliko je težak period bio iza nas. Ali postoje trenuci kada se mora preći preko nekih stvari i sjesti za sto. To ne znači da su rođene neke ljubavi ili da su zaboravljene stvari, ali postoje trenuci odgvornosti kada se mora razgovarati“, dodao je Vuković.

U RS se mogu donositi zakoni, Ustavni sud će te zakone da poništava. to sve govori da nema pravne države, sistema i efekta, poručeno je u emisiji „Izazovi“ i podvučeno da se i sa odlukama i zakonima ništa neće desiti niti promjeniti.BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

rezime:

05.04.2019 23:37

Sve u svemu presipanje iz supljeg u prazno. Vec vidjeno mnogo, mnogo puta!

ODGOVORITE
Name

Rada

06.04.2019 08:18

Ne moze se vlast baviti problemima. Vlast se bavi financijskim prezivljavanjem.

Name

Direkt

06.04.2019 00:00

Vlast u RS se I dalje najvise bavi sama sobom i svojim tajkunima, dok narod je tu jos uvijek u drugom-trecem planu i to ponajvise kada je u toku predizborna kampanja, kao i kada treba platiti sve vece poreze na sve i svasta kako bi rezim imao sve vise para za sebe, kako bi kroz korupciju i nedovoljno Jake institucije pravne drzave sto dalje se odrzali na vlasti. To je vlast radi vlasti, sto je ujedno i jedan od razloga zasto bjeze iz RS ljudi i to bez obzira na doba, pol, partijsku pripadnost itd. jer bolest zvana bolesna vlast (koja ne zna za zakone niti za to kad je dosta) kada napadne drustvo, ona ne bira vec sve redom pogadja.

ODGOVORITE
Name

Sgc

06.04.2019 00:42

NIKAD.SE.NIJE.NI.BAVILA.PROBLEMIMA

ODGOVORITE
Name

ISTINA

06.04.2019 08:14

STA JE KORIST OBICNOM ČOVJEKU OD ,,OVAKVE,, ILI ,,ONAKVE,, RS, KAD MORA ICI U DRUGU ZEMLJU DA RADI DA PREHRANI PORODICU. SAMO OVIH NEKOLIKO MJESECI IZ TREBINJA JE U DUBROVNIK OTISLO DA RADI 3 000 OSOBA. SAMO 20 KILOMETARA UDALJENOSTI A ZARADA 3, 4 PUTA VECA. OD RS KORIST IMAJU SAMO POLITICARI, NJIHOVI POLTRONI, UHLJEBI, KRIMINALCI ..

ODGOVORITE
Name

re

06.04.2019 09:14

Vidi nešto, tvoj komentar je veoma zanimljiv, srpski narod je 90-tih masovno pozvan u rat jer se u Hrvatskoj i sa Hrvatima ne može živjeti, to je dovelo do opšte katastrofe a vidi danas, na hiljade Srba ide raditi u Hrvatsku.??? Kako je to moguće,,??? Kako je moguće da Srbi idu raditi u "NDH"??? Sve je ovo gola bijeda i sirotinja, sirotinja je najviše gubila glave, nekada je Trebinje optuživano za napad na Dubrovnik a danas Trebinjci idu na posao u taj isti Dubrovnik, tragi-komična situacija.

Name

veliko postenje

06.04.2019 09:55

Kakva vlast onise bave samo sobom kako i koliko ukrasti za sebe i kako provest kakvu privatizaciju za svoj dzep.

ODGOVORITE