БЛ: Прошле недјеље саплели Бајерн, вечерас попили петарду!

"Петарда", "хет-трик" и крај црне серије Мајнца! Фудбалери Мајнца декласирали су Фрајбург (5:0) на отварању 28. кола Бундеслиге, а најзаслужнији за прекид негативног низа од четири узастопна пораза, био је троструки стријелац Жан-Фелипе Матета.  Фрајбург демолиран у Мајнцу - 5:0!

Фудбал 05.04.2019 | 23:22
БЛ: Прошле недјеље саплели Бајерн, вечерас попили петарду!
Изненадио је Фрајбург и прошлом колу читаву Немачку и Бајерн тако што им је узео бод и саплео их у борби за титулу (1:1), али је већ вечерас стигло отрежњење за екипу Кристијана Штрајха која је потучена до ногу у Мајнцу са чак 5:0 на отварању 28. кола Бундеслиге.

Резултат можда и превисок за све виђено на терену, али су гости сами криви за овај бродолом. Кривац је и француски нападач Жан Филип Матета који је постигао хет-трик поред немоћне одбране из Шварцвалда, а домаћину је пут ка тријумфу отворио голман Шволоу који је у 20. минуту почетнички погрешио, дао лопту у ноге Жан Полу Боетијусу, а овај са преко 30 метара затресао празну мрежу и разгалио домаћу публику.

Потом је на сцену ступио и већ поменути Матета, који се два пута за осам минута прошетао поред ужасне одбране Фрајбурга и донео предност од три гола домаћину са којом се отишло на одмор. Извршио је тренер Фрајбурга две измене одмах на паузи, убацио нападаче Валдшмита и Нидерлехтнера, али је голман Мајнца Флоријан Милер мајсторски интервенисао у неколико наврата код опасних удараца гостију и сачувао мрежу.

Након што су играчи Фрајбурга пропустили неколико шанси да ухвате прикључак стигла је и коначна казна. После контри резервиста Онисиво и сјајни Матета ставили су тачку на убедљив тријумф Мајнца, први после четири везана пораза. Да мало лакне и тренеру Сандру Шварцу.

Након четири везана пораза у шампионату Њемачке, Мајнц је искалио сав свој бијес на Фрајбургу прескочивши госте на 12. мјесту првенствене табеле. 

МАЈНЦ - ФРАЈБУРГ 5:0 (3:0)

Фрајбург је у првих 15-ак минута двобоја на "Опел Арени" у Мајнцу био квалитетнији ривал, али је домаћин у размаку од 20. до 33. минута постигао три поготка и практично ријешио питање побједника.

Најприје је у 20. минуту катастрофално погријешио голман гостију Александер Швалов, који је испуцавањем додао лопту до Жан-Пола Боетијуса за вођство, да би пет минута касније Холанђанин асистирао Жан-Фелипеу Матети.

Француз је добио употребљиву лопту у пуном трку, успио је да заобиђе голмана и готово из мртвог угла погодио супротну малу мрежу - 2:0.

Играо се 33. минут кад је Матета поново затресао мрежу Нирнберга након лијепе акције у три потеза коју је окончао ударцем под пречку - 3:0.

Побједу и прекид негативне серије од чак четири узастопна пораза, Мајнц је дефинитивно потврдио у 73. минуту када је Боетијус пронашао Карима Онисива, који је лажњаком преварио чувара, а потом пласирао лопту у супротан угао - 4:0.

"Петарда" је пукла три минута касније за комплетирање "хет-трика" Матете, који је након сјајног контранапада и аистенције Онисива рутински ставио тачку на своју најбољу утакмицу, али и најубједљивију побједу Мајнца у сезони

Француз је ове сезоне укупно постигао 10 погодака.

БУНДЕСЛИГА, 28. коло

Мајнц - Фрајбург 5:0 (3:0)
/Боетијус 20, Матета 25, 33, 76, Онисиво 73/

Субота (15.30)

Бајер Леверкузен - РБ Лајпциг
Херта - Фортуна Дизелдорф
Шалке - Ајнтрахт Франкфурт
Штутгарт - Нирнберг
Волфзбург - Хановер
Бајерн - Борусија Дортмунд (18.30)

Недјеља

Аугзбург - Хофенхајм (15.30)
Борусија Менхенгладбах - Вердер Бремен (18.00)

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 63, Бајерн Минхен 61, РБ Лајпциг 52, Ајнтрахт 49, Борусија Менхенгладбах 47, Вердер 42, Бајер Леверкузен 42, Волфсбург 42, Хофенхајм 41, Херта 35, Фортуна 34, Мајнц (+1) 33, Фрајбург (+1) 32, Шалке 26, Аугзбург 25, Штутгарт 20, Нирнберг 16, Хановер 14.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар