BL: Prošle nedjelje sapleli Bajern, večeras popili petardu!

"Petarda", "het-trik" i kraj crne serije Majnca! Fudbaleri Majnca deklasirali su Frajburg (5:0) na otvaranju 28. kola Bundeslige, a najzaslužniji za prekid negativnog niza od četiri uzastopna poraza, bio je trostruki strijelac Žan-Felipe Mateta.  Frajburg demoliran u Majncu - 5:0!

Fudbal 05.04.2019 | 23:22
BL: Prošle nedjelje sapleli Bajern, večeras popili petardu!
Iznenadio je Frajburg i prošlom kolu čitavu Nemačku i Bajern tako što im je uzeo bod i sapleo ih u borbi za titulu (1:1), ali je već večeras stiglo otrežnjenje za ekipu Kristijana Štrajha koja je potučena do nogu u Majncu sa čak 5:0 na otvaranju 28. kola Bundeslige.

Rezultat možda i previsok za sve viđeno na terenu, ali su gosti sami krivi za ovaj brodolom. Krivac je i francuski napadač Žan Filip Mateta koji je postigao het-trik pored nemoćne odbrane iz Švarcvalda, a domaćinu je put ka trijumfu otvorio golman Švolou koji je u 20. minutu početnički pogrešio, dao loptu u noge Žan Polu Boetijusu, a ovaj sa preko 30 metara zatresao praznu mrežu i razgalio domaću publiku.

Potom je na scenu stupio i već pomenuti Mateta, koji se dva puta za osam minuta prošetao pored užasne odbrane Frajburga i doneo prednost od tri gola domaćinu sa kojom se otišlo na odmor. Izvršio je trener Frajburga dve izmene odmah na pauzi, ubacio napadače Valdšmita i Niderlehtnera, ali je golman Majnca Florijan Miler majstorski intervenisao u nekoliko navrata kod opasnih udaraca gostiju i sačuvao mrežu.

Nakon što su igrači Frajburga propustili nekoliko šansi da uhvate priključak stigla je i konačna kazna. Posle kontri rezervista Onisivo i sjajni Mateta stavili su tačku na ubedljiv trijumf Majnca, prvi posle četiri vezana poraza. Da malo lakne i treneru Sandru Švarcu.

Nakon četiri vezana poraza u šampionatu Njemačke, Majnc je iskalio sav svoj bijes na Frajburgu preskočivši goste na 12. mjestu prvenstvene tabele. 

MAJNC - FRAJBURG 5:0 (3:0)

Frajburg je u prvih 15-ak minuta dvoboja na "Opel Areni" u Majncu bio kvalitetniji rival, ali je domaćin u razmaku od 20. do 33. minuta postigao tri pogotka i praktično riješio pitanje pobjednika.

Najprije je u 20. minutu katastrofalno pogriješio golman gostiju Aleksander Švalov, koji je ispucavanjem dodao loptu do Žan-Pola Boetijusa za vođstvo, da bi pet minuta kasnije Holanđanin asistirao Žan-Felipeu Mateti.

Francuz je dobio upotrebljivu loptu u punom trku, uspio je da zaobiđe golmana i gotovo iz mrtvog ugla pogodio suprotnu malu mrežu - 2:0.

Igrao se 33. minut kad je Mateta ponovo zatresao mrežu Nirnberga nakon lijepe akcije u tri poteza koju je okončao udarcem pod prečku - 3:0.

Pobjedu i prekid negativne serije od čak četiri uzastopna poraza, Majnc je definitivno potvrdio u 73. minutu kada je Boetijus pronašao Karima Onisiva, koji je lažnjakom prevario čuvara, a potom plasirao loptu u suprotan ugao - 4:0.

"Petarda" je pukla tri minuta kasnije za kompletiranje "het-trika" Matete, koji je nakon sjajnog kontranapada i aistencije Onisiva rutinski stavio tačku na svoju najbolju utakmicu, ali i najubjedljiviju pobjedu Majnca u sezoni

Francuz je ove sezone ukupno postigao 10 pogodaka.

BUNDESLIGA, 28. kolo

Majnc - Frajburg 5:0 (3:0)
/Boetijus 20, Mateta 25, 33, 76, Onisivo 73/

Subota (15.30)

Bajer Leverkuzen - RB Lajpcig
Herta - Fortuna Dizeldorf
Šalke - Ajntraht Frankfurt
Štutgart - Nirnberg
Volfzburg - Hanover
Bajern - Borusija Dortmund (18.30)

Nedjelja

Augzburg - Hofenhajm (15.30)
Borusija Menhengladbah - Verder Bremen (18.00)

TABELA: Borusija Dortmund 63, Bajern Minhen 61, RB Lajpcig 52, Ajntraht 49, Borusija Menhengladbah 47, Verder 42, Bajer Leverkuzen 42, Volfsburg 42, Hofenhajm 41, Herta 35, Fortuna 34, Majnc (+1) 33, Frajburg (+1) 32, Šalke 26, Augzburg 25, Štutgart 20, Nirnberg 16, Hanover 14.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar