"ВидећеТрамп ко кочи компромис"

Шеф српске дипломатије реаговао је, поводом позива приштинских власти Хилари Клинтон и Медлин Олбрајт на обележавање 20. годшњице уласка НАТО снага на КиМ,

Србија 05.04.2019 | 22:28
"ВидећеТрамп ко кочи компромис"
Ивица Дачић је изјавио да "искрено верује да ће овај потез перјаница бивше (америчке) администрације, која је и даље у отвореном клинчу са председником (Доналдом) Трампом, њему указати... ко спречава компромисно и обострано прихватљиво решење".

Дачић је то казао за "Вечерње новости" које подсећају да је Клинтонова била ривал актуелног шефа Беле куће Доналда Трампа на изборима за председника САД 2016, а да је Олбрајтова водила Стејт департмент за време мандата некадашњег америчког председника Била Клинтона.

Како су пренели приштински медији, домаћини страним званицама биће три бивша председника привремених институција на Косову - Фатмир Сејдиу, Беџет Пацоли, Атифете Јахјага, као и актуелни Хашим Тачи.

Дачић је рекао да га не чуди то што би Олбрајтова и Клинтонова требало да буду гошће на најављеном скупу.

"Прва, као и супруг ове друге, предводили су агресију против наше земље која је имала за циљ насилно одвајање КиМ. Искрено верујем да ће овај потез перјаница бивше администрације, која је и даље у отвореном клинчу са председником Трампом, њему указати да они и овим чином бране политику свршеног чина која нас, ево 20 година од престанка рата, спречава да дођемо до компромисног и обострано прихватљивог решења", навео је шеф српске дипломатије.

"Новости" подсећају да су приштинске власти протекле две деценије на различите начине захваљивале породици Клинтон, па осим тога што је један бутик у Приштини понео име по Хилари, њеном супругу је 2009. подигнут споменик висок шест метара у центру града. Пре тога је булевар, на коме је споменик откривен, већ био назван по њему.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Цуба Либре

05.04.2019 21:58

Вјерујем да се Трамп искрено каје сада након свега и да има праву слику стања. Мозда цак и није могао заспати вецерас због тога...хахах, могао бих се кладити да не зна показати Балкан на карти а јос мање ко је овај лик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

05.04.2019 22:33

Ти поцео ко додик да говорис ова бивса администрација,ви срби немате искрену политику само лазете и запетљавате сами себе,и онда незнате гдје сте ста рекли и коме сте ста обецали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

06.04.2019 12:06

Како Срби немају политику, независна Република Српска и што даље од алијиних и бакирових следбеника

Name

Неђо.6.4.2019

06.04.2019 17:25

Ја----тиси па поштен нелажеш,ти немаш у тој твојој глави као Додик и Дачић у малом прту.Незнаш гдеси шупаљ.

Name

Милош

06.04.2019 03:54

Дачићу боље да се уфатиш микрофона и да почнеш вјежбање нових пјесама, страних државника који посјећују Србију. Штета што и предсједнику Владимиру Путину ниси отпјевао пјесму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

06.04.2019 04:52

Дасак наде за Дацица.

ОДГОВОРИТЕ