"VidećeTramp ko koči kompromis"

Šef srpske diplomatije reagovao je, povodom poziva prištinskih vlasti Hilari Klinton i Medlin Olbrajt na obeležavanje 20. godšnjice ulaska NATO snaga na KiM,

Srbija 05.04.2019 | 22:28
"VidećeTramp ko koči kompromis"
Ivica Dačić je izjavio da "iskreno veruje da će ovaj potez perjanica bivše (američke) administracije, koja je i dalje u otvorenom klinču sa predsednikom (Donaldom) Trampom, njemu ukazati... ko sprečava kompromisno i obostrano prihvatljivo rešenje".

Dačić je to kazao za "Večernje novosti" koje podsećaju da je Klintonova bila rival aktuelnog šefa Bele kuće Donalda Trampa na izborima za predsednika SAD 2016, a da je Olbrajtova vodila Stejt department za vreme mandata nekadašnjeg američkog predsednika Bila Klintona.

Kako su preneli prištinski mediji, domaćini stranim zvanicama biće tri bivša predsednika privremenih institucija na Kosovu - Fatmir Sejdiu, Bedžet Pacoli, Atifete Jahjaga, kao i aktuelni Hašim Tači.

Dačić je rekao da ga ne čudi to što bi Olbrajtova i Klintonova trebalo da budu gošće na najavljenom skupu.

"Prva, kao i suprug ove druge, predvodili su agresiju protiv naše zemlje koja je imala za cilj nasilno odvajanje KiM. Iskreno verujem da će ovaj potez perjanica bivše administracije, koja je i dalje u otvorenom klinču sa predsednikom Trampom, njemu ukazati da oni i ovim činom brane politiku svršenog čina koja nas, evo 20 godina od prestanka rata, sprečava da dođemo do kompromisnog i obostrano prihvatljivog rešenja", naveo je šef srpske diplomatije.

"Novosti" podsećaju da su prištinske vlasti protekle dve decenije na različite načine zahvaljivale porodici Klinton, pa osim toga što je jedan butik u Prištini poneo ime po Hilari, njenom suprugu je 2009. podignut spomenik visok šest metara u centru grada. Pre toga je bulevar, na kome je spomenik otkriven, već bio nazvan po njemu.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Cuba Libre

05.04.2019 21:58

Vjerujem da se Tramp iskreno kaje sada nakon svega i da ima pravu sliku stanja. Mozda cak i nije mogao zaspati veceras zbog toga...hahah, mogao bih se kladiti da ne zna pokazati Balkan na karti a jos manje ko je ovaj lik.

ODGOVORITE
Name

Ja

05.04.2019 22:33

Ti poceo ko dodik da govoris ova bivsa administracija,vi srbi nemate iskrenu politiku samo lazete i zapetljavate sami sebe,i onda neznate gdje ste sta rekli i kome ste sta obecali.

ODGOVORITE
Name

Горан

06.04.2019 12:06

Како Срби немају политику, независна Република Српска и што даље од алијиних и бакирових следбеника

Name

Neđo.6.4.2019

06.04.2019 17:25

Ja----tisi pa pošten nelažeš,ti nemaš u toj tvojoj glavi kao Dodik i Dačić u malom prtu.Neznaš gdesi šupalj.

Name

Miloš

06.04.2019 03:54

Dačiću bolje da se ufatiš mikrofona i da počneš vježbanje novih pjesama, stranih državnika koji posjećuju Srbiju. Šteta što i predsjedniku Vladimiru Putinu nisi otpjevao pjesmu.

ODGOVORITE
Name

Mila

06.04.2019 04:52

Dasak nade za Dacica.

ODGOVORITE