Све дужа листа кандидата за Митровићев потпис!

Три из Примере, два из Серије А!

Фудбал 09.04.2019 | 23:36
Све дужа листа кандидата за Митровићев потпис!
Будућност Александра Митровића на Крејвен Котиџу после елиминације Фулама у Чемпионшип тема је којој се све више посвећује пажња. Српски голгетер је извесно завршио своју епизоду у Лондону и на лето ће вероватно бирати нову средину, а на прву лопту чини се да неће имати проблем са понудама.

Острвом је већ протутњала вест да су три премијерлигашка и један клуб (тренутно) из Чемпионшипа исказали жељу да потпишу Александра Митровића на лето. Вест Хем, Лестер, Евертон и Лидс наводно већ држе српског репрезентативца на оку, мада ће њихова одлука да заиста и крену по Митровићадоста зависити од више фактора. Вест Хему од тога да ли ће успети да се реши Ендија Керола и(ли) Чичарита Ернандеза, Лестеру од продаје Шињија Оказакија пре него Џејмија Вардија, Евертону од тога да ли ћеРичарлисон одлучити да остане, а Лидсу од лигашког статуса у наредној сезони. Са евентуалним оверавањем карте за Премијер лигу некадашњи полуфиналиста Лиге шампиона обезбедио би озбиљна новчана средства потребна за озбиљан искорак на летњој трансфер пијаци. 

Ту се листа потенцијалних кандидата за Митровићев потпис не завршава. Мада није реч о реномираним медијима, из Италије и Шпаније провејавају информације да је Митровић интересантан и клубовима из тамошњих шампионата. Тачније, два клуба из Серије А и чак три из Примере држе Митровића на листи жеља. 

Са Чизме су то Рома и Интер. Вучица у овом тренутку има само Едина Џека као нападача с израженим голгетерским карактеристикама и од јануара се већ тражи играч који ће појачати конкуренцију у срцу напада. С доласком Клаудија Ранијерија донекле се увећавају Ромине шансе да ангажује Митровића, ако би до званичних контакта дошло. Ранијери и Митровић су имали солидан однос и у Фуламу, Италијан је потпуно стао у заштиту свог центарфора и дао му највећа овлашћења на терену, али заједничким снагама нису успели клуб да извуку из нимало пријатне ситуације.

Интер се у везу с Митровићем доводи због све неизвесније ситуације са Мауром Икардијем. Није тајна да је највећа жеља Интерове управе Лука Јовић, али у овом тренутку није реално да се Неразури такмиче с Барселоном, Реалом или Пари Сен Жерменом за тај потпис. Једна од алтернатива је управо Митровић.

Није Митровић ново име на италијанском фудбалском небу, пошто су га својевремено на радару држали Милан и Наполи. Али, уместо трансфера у Серију А тадашњи голгетер Андерлехта изабрао је Њукасл, где се није снашао.

На Пиринејима су интересовање показали Бетис, Севиља и Валенсија. Бетис је одласком Тонија Санабријеостао без јединог играча са сигурним головима у ногама. Тренутно је Лорен Морон најефикаснији стрелац међу офанзивцима у тиму са свега пет голова, а само због добрих резултата у првом делу сезоне тим из Андалузије сада не мора превише да размишља о борби за опстанак и сигуран је на средини табеле.

Севиља би могла да постане валидна дестинација за Митровића под условом да се разреши тренутна ситуација у тиму. На платном списку су тренутно Визам Бен Једер, Мунир Ел Хадади и Андре Силва, с тим да је још зимус договорен трансфер Мунаса Дабура из Салцбурга за 15.000.000 евра. То вероватно значи да Севиља неће искористити опцију да откупи Силву на лето, а Митровић би могао да буде опција ако би још један нападач из садашње поставе отишао. Ел Хадади је потписао зимус, а у овом тренутку нема назнака да биБен Једер као најбољи стрелац екипе могао да напусти Андалузију. Зато је Севиља можда и најмање реална опција у овом тренутку.

Што се Валенсије тиче, тим са Местаље је успео да преброди резултатску кризу и умеша се у борбу за Лигу шампиона. Један од највећих проблема Слепих мишева ове сезоне је недостатак голова оних којима је то основни задатак. Родриго је тренутно на коти од пет голова и исто толико асистенција, Кевин Гамеиро има свега четири, а Санти Мина две рецке. Зато ће један од приоритета Марселина Торала на лето бити да пронађе нападача који има већу глад за головима. Да ли је то баш Александар Митровић, који и сам пролази кроз својеврсни голгетерски пост, остаје да видимо на лето.

У сваком случају, Александар Митровић би требало да буде тражена роба на тржишту овог лета. Бар тако кажу прве најаве...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар