Sve duža lista kandidata za Mitrovićev potpis!

Tri iz Primere, dva iz Serije A!

Fudbal 09.04.2019 | 23:36
Sve duža lista kandidata za Mitrovićev potpis!
Budućnost Aleksandra Mitrovića na Krejven Kotidžu posle eliminacije Fulama u Čempionšip tema je kojoj se sve više posvećuje pažnja. Srpski golgeter je izvesno završio svoju epizodu u Londonu i na leto će verovatno birati novu sredinu, a na prvu loptu čini se da neće imati problem sa ponudama.

Ostrvom je već protutnjala vest da su tri premijerligaška i jedan klub (trenutno) iz Čempionšipa iskazali želju da potpišu Aleksandra Mitrovića na leto. Vest Hem, Lester, Everton i Lids navodno već drže srpskog reprezentativca na oku, mada će njihova odluka da zaista i krenu po Mitrovićadosta zavisiti od više faktora. Vest Hemu od toga da li će uspeti da se reši Endija Kerola i(li) Čičarita Ernandeza, Lesteru od prodaje Šinjija Okazakija pre nego Džejmija Vardija, Evertonu od toga da li ćeRičarlison odlučiti da ostane, a Lidsu od ligaškog statusa u narednoj sezoni. Sa eventualnim overavanjem karte za Premijer ligu nekadašnji polufinalista Lige šampiona obezbedio bi ozbiljna novčana sredstva potrebna za ozbiljan iskorak na letnjoj transfer pijaci. 

Tu se lista potencijalnih kandidata za Mitrovićev potpis ne završava. Mada nije reč o renomiranim medijima, iz Italije i Španije provejavaju informacije da je Mitrović interesantan i klubovima iz tamošnjih šampionata. Tačnije, dva kluba iz Serije A i čak tri iz Primere drže Mitrovića na listi želja. 

Sa Čizme su to Roma i Inter. Vučica u ovom trenutku ima samo Edina Džeka kao napadača s izraženim golgeterskim karakteristikama i od januara se već traži igrač koji će pojačati konkurenciju u srcu napada. S dolaskom Klaudija Ranijerija donekle se uvećavaju Romine šanse da angažuje Mitrovića, ako bi do zvaničnih kontakta došlo. Ranijeri i Mitrović su imali solidan odnos i u Fulamu, Italijan je potpuno stao u zaštitu svog centarfora i dao mu najveća ovlašćenja na terenu, ali zajedničkim snagama nisu uspeli klub da izvuku iz nimalo prijatne situacije.

Inter se u vezu s Mitrovićem dovodi zbog sve neizvesnije situacije sa Maurom Ikardijem. Nije tajna da je najveća želja Interove uprave Luka Jović, ali u ovom trenutku nije realno da se Nerazuri takmiče s Barselonom, Realom ili Pari Sen Žermenom za taj potpis. Jedna od alternativa je upravo Mitrović.

Nije Mitrović novo ime na italijanskom fudbalskom nebu, pošto su ga svojevremeno na radaru držali Milan i Napoli. Ali, umesto transfera u Seriju A tadašnji golgeter Anderlehta izabrao je Njukasl, gde se nije snašao.

Na Pirinejima su interesovanje pokazali Betis, Sevilja i Valensija. Betis je odlaskom Tonija Sanabrijeostao bez jedinog igrača sa sigurnim golovima u nogama. Trenutno je Loren Moron najefikasniji strelac među ofanzivcima u timu sa svega pet golova, a samo zbog dobrih rezultata u prvom delu sezone tim iz Andaluzije sada ne mora previše da razmišlja o borbi za opstanak i siguran je na sredini tabele.

Sevilja bi mogla da postane validna destinacija za Mitrovića pod uslovom da se razreši trenutna situacija u timu. Na platnom spisku su trenutno Vizam Ben Jeder, Munir El Hadadi i Andre Silva, s tim da je još zimus dogovoren transfer Munasa Dabura iz Salcburga za 15.000.000 evra. To verovatno znači da Sevilja neće iskoristiti opciju da otkupi Silvu na leto, a Mitrović bi mogao da bude opcija ako bi još jedan napadač iz sadašnje postave otišao. El Hadadi je potpisao zimus, a u ovom trenutku nema naznaka da biBen Jeder kao najbolji strelac ekipe mogao da napusti Andaluziju. Zato je Sevilja možda i najmanje realna opcija u ovom trenutku.

Što se Valensije tiče, tim sa Mestalje je uspeo da prebrodi rezultatsku krizu i umeša se u borbu za Ligu šampiona. Jedan od najvećih problema Slepih miševa ove sezone je nedostatak golova onih kojima je to osnovni zadatak. Rodrigo je trenutno na koti od pet golova i isto toliko asistencija, Kevin Gameiro ima svega četiri, a Santi Mina dve recke. Zato će jedan od prioriteta Marselina Torala na leto biti da pronađe napadača koji ima veću glad za golovima. Da li je to baš Aleksandar Mitrović, koji i sam prolazi kroz svojevrsni golgeterski post, ostaje da vidimo na leto.

U svakom slučaju, Aleksandar Mitrović bi trebalo da bude tražena roba na tržištu ovog leta. Bar tako kažu prve najave...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar