Велики Фернандо Редондо отворио душу о Реалу, Милану...

. . . повреди која га је упропастила и како је због косе прецртан у Аргентини? Некадашњи аргентински ас отворио душу. . .

Фудбал 09.04.2019 | 23:08
Велики Фернандо Редондо отворио душу о Реалу, Милану...
Велики је мајстор био Фернандо Редондо! Две титуле Лиге шампиона са Реалом, селидба у Милан, па једна и са Росонерима. Мало је било таквих дефанзивних везиста, а да све умеју с лоптом у ногама. Италијани су измислили и израз за играча таквих способности и места у тиму – региста.

Прошло је 15 година откако је Редондо окачио копачке о клин. Повреда колена га је уништила када је био на врхунцу. Направио је много у каријери, а могао је, да је било среће, још више од тога.

Фернандо је из родне Аргентине прво стигао на Тенерифе када је имао 21 годину, да би после четири сезоне, као већ формиран играч, у напону снаге, стигао у Реал да осваја трофеје. После шест сезона и пет освојених великих трофеја, Редондо је изненада продат Милану. Био је то један од сензационалнијих трансфера на почетку 21. века.

„Флорентино Перез је у председничкој кампањи обећао да ће, ако победи, довести Фига. Тај трансфер је клуб много коштао, а с друге стране, Милан је за мене понудио 18 милиона евра, што је био велики новац тада за играча од 31 године. Из клуба су ми саопштили да ће прихватити понуду Милана“, почео је причуРедондо за Ла Национал.

Аргентинац признаје да је одлазак у Милан био, у неку руку и ствар сујете.

„Био сам помало и увређен што су решили да ме продају, а с друге стране, импоновало ми је што ме траже Милан и Силвио Берлускони. У Мадриду сам освојио све, тренери су ме прогласили за играча године у Лиги шампиона... Селидба у Милан ми је била и изазов“.

Међутим, повреда колена је уништила све.

“Дошао сам у Милан и све је било другачије: систем тренинга, начин рада, са много више физичког напора. Нисам се бунио, била је то и ствар поноса, али мишићи су ми “умирали”. Страдали су ми укрштени лигаменти десног колена и нисам могао да играм две године. Дошао сам у клуб, а први меч сам одиграо после две године. Потпуно лудило. Тражио сам од Галијанија да ме ни не плаћају док не почнем да играм. Рекао сам му да желим у Мадрид, код мог доктора Дел Корала, да хоћу да одем из Миланела, јер ме тамо само запиткују када ћу да се вратим на терен, а више нисам знао ни шта да им кажем”.

За седам пуних година Фернандо Редондо је одиграо свега 29 утакмица за репрезентацију Аргентине. Кумовала је томе и свађа са селектором Данијелом Пасарелом због – фризуре.

“Са Пасарелом сам се срео у хотелу у Мадриду. Тражио ми је да се ошишам!? Рекао сам му да нећу. Памтим савршено да ми је тада рекао да је репрезентација изнад свих нас и да ће размислити да ли ће ме позвати. Када је цела прича дошла до новинара, он је изјавио како ме не зове зато што сам одбио да играм на левој страни терена, што је потпуна лаж. За мене, после тога није било помирења”, испричао је Фернандо Редондо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар