Veliki Fernando Redondo otvorio dušu o Realu, Milanu...

. . . povredi koja ga je upropastila i kako je zbog kose precrtan u Argentini? Nekadašnji argentinski as otvorio dušu. . .

Fudbal 09.04.2019 | 23:08
Veliki Fernando Redondo otvorio dušu o Realu, Milanu...
Veliki je majstor bio Fernando Redondo! Dve titule Lige šampiona sa Realom, selidba u Milan, pa jedna i sa Rosonerima. Malo je bilo takvih defanzivnih vezista, a da sve umeju s loptom u nogama. Italijani su izmislili i izraz za igrača takvih sposobnosti i mesta u timu – regista.

Prošlo je 15 godina otkako je Redondo okačio kopačke o klin. Povreda kolena ga je uništila kada je bio na vrhuncu. Napravio je mnogo u karijeri, a mogao je, da je bilo sreće, još više od toga.

Fernando je iz rodne Argentine prvo stigao na Tenerife kada je imao 21 godinu, da bi posle četiri sezone, kao već formiran igrač, u naponu snage, stigao u Real da osvaja trofeje. Posle šest sezona i pet osvojenih velikih trofeja, Redondo je iznenada prodat Milanu. Bio je to jedan od senzacionalnijih transfera na početku 21. veka.

„Florentino Perez je u predsedničkoj kampanji obećao da će, ako pobedi, dovesti Figa. Taj transfer je klub mnogo koštao, a s druge strane, Milan je za mene ponudio 18 miliona evra, što je bio veliki novac tada za igrača od 31 godine. Iz kluba su mi saopštili da će prihvatiti ponudu Milana“, počeo je pričuRedondo za La Nacional.

Argentinac priznaje da je odlazak u Milan bio, u neku ruku i stvar sujete.

„Bio sam pomalo i uvređen što su rešili da me prodaju, a s druge strane, imponovalo mi je što me traže Milan i Silvio Berluskoni. U Madridu sam osvojio sve, treneri su me proglasili za igrača godine u Ligi šampiona... Selidba u Milan mi je bila i izazov“.

Međutim, povreda kolena je uništila sve.

“Došao sam u Milan i sve je bilo drugačije: sistem treninga, način rada, sa mnogo više fizičkog napora. Nisam se bunio, bila je to i stvar ponosa, ali mišići su mi “umirali”. Stradali su mi ukršteni ligamenti desnog kolena i nisam mogao da igram dve godine. Došao sam u klub, a prvi meč sam odigrao posle dve godine. Potpuno ludilo. Tražio sam od Galijanija da me ni ne plaćaju dok ne počnem da igram. Rekao sam mu da želim u Madrid, kod mog doktora Del Korala, da hoću da odem iz Milanela, jer me tamo samo zapitkuju kada ću da se vratim na teren, a više nisam znao ni šta da im kažem”.

Za sedam punih godina Fernando Redondo je odigrao svega 29 utakmica za reprezentaciju Argentine. Kumovala je tome i svađa sa selektorom Danijelom Pasarelom zbog – frizure.

“Sa Pasarelom sam se sreo u hotelu u Madridu. Tražio mi je da se ošišam!? Rekao sam mu da neću. Pamtim savršeno da mi je tada rekao da je reprezentacija iznad svih nas i da će razmisliti da li će me pozvati. Kada je cela priča došla do novinara, on je izjavio kako me ne zove zato što sam odbio da igram na levoj strani terena, što je potpuna laž. Za mene, posle toga nije bilo pomirenja”, ispričao je Fernando Redondo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar