Милану се осладио Пакета!

Леонардо у Бразилу договара најбољег играча Гремија! Има откупну клаузулу од 80. 000. 000 евра!

Фудбал 13.04.2019 | 20:15
Милану се осладио Пакета!
Одлука водећих људи Милана да се окрену куповини младих играча и стварању екипе за будућност већ је дала позитиван резултат. Кшиштоф Пјонтек је наставио тамо где је стао у Ђенови, док је Лукас Пакета већ на старту првог европског искуства показао раскошан таленат, што је клупску управу натерало да опет погледају ка Бразилу и покушају да извуку ново занимљиво име.

Право из Бразила стигла је информација да је Миланов директор Леонардо допутовао у Порто Алегре, где ће разговарати са првим човеком Гремија Ромилдом Болзаном, како би договорио трансфер најбољег играча клуба - Евертона Соареша (23). Потписник ове информације је Родриго Буено, водитељ телевизијске станицеФокс Спорт Бразил, који тврди да је Милан у најозбиљнијој намери да овај трансфер заврши до краја викенда.Евертон није странац у тефтерима Миланових скаута, пошто се већ неко време доводи у везу с клубом из Ломбардије. Недавно је чак и сам изјавио да му ласка интересовање Росонера и да је спреман за трансфер у Серију А, ако га клуб заиста жели. Неколико дана касније, чини се, могло би све да буде договорено и завршено. 

Евертон је хитроноги крилни офанзивац, који се одлично сналази на оба крила, али је природно више по левој страни, иако чак може да одговори изазову и на месту центарфора. Крајем прошле године Евертон се доводио у блиску везу с Манчестер јунајтедом, пошто су га скаути гледали неколико пута уживо. На крају се ипак ништа конкретно није догодило. 

Занимљиво, Евертон је прескочио све млађе репрезентативне селекције Бразила и свој деби имао прошлог септембра у А тиму код селектора Титеа, који му је већ уделио четири наступа за Селесао. Гремио саЕвертоном има откупну клаузулу на 80.000.000 евра, али се процењује да ће сума за обештећење бити драстично умањена. Вероватно на 35.000.000 евра. Буде ли се то заиста десило, биће најскупље плаћени фудбалер у историји Гремија. Барселона је прошлог лета платила 31.000.000 евра за Артура, који се испоставио као одлично појачање. 

Леонардо би у Бразилу требало да поради и на довођењу још једног младог играча. У питању је десно крило Сао Паола Антони (19), кога Милан такође прати неколико месеци. Баш као и Евертон има "виц" у игри, класичан је бразилски офанзивац који зна доста с лоптом, али мора још доста да ради у осталим сегментима игре. 

Милан ће направити добар посао чак и ако погоди само са једним играчем.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар